'Kır Çiçekleri' 3d'li Dersle Tanıştı

Konya'nın en küçük ilçelerinden Halkapınar'da, köylerden gelerek yatılı ortaokulunda eğitim gören öğrenciler, üç boyutlu siber sınıfta ders görmenin mutluluğunu yaşadı.

Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulunda düzenlenen törenle 3D siber sınıfın açılışı gerçekleştirildi.

Öğrenciler, benzerleri özel okullarda olan sınıfta, ilk defa üç boyutlu ders işledi. Mutlulukları yüzlerinden okunan öğrenciler, kendilerini sinemada film izler gibi hissettiklerini belirtti, heyecanla biyoloji dersini takip etti.
Sınıfın açılışını gerçekleştiren AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Halkapınar'ın küçük bir ilçe olmasına rağmen büyük işler başardığını ifade ederek, artık buradan da çok başarılı öğrencilerin çıkacağını söyledi.

Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Ömer Faruk Gümüş de bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan, köy ve köy altı birimlerden okula gelen öğrencilerin 3 boyutlu siber sınıfta eğitim görmesinin önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Gümüş, "Köy ve köy altı birimlerden gelerek okulumuzda eğitim gören, ayda 7 liralık harçlıklarını dört gözle bekleyen çocuklarımız artık 3 boyutlu siber sınıfta eğitim görecekler" dedi.

3D sisteminin kuruluşunu gerçekleştiren firmanın genel müdürü Kerem Özdağıstanlı da bu sistemde eğitim gören çocukların dersi daha zevkli ve ilgili bir şekilde takip ettiklerini belirterek, "Aldıkları bilgiler daha kalıcı oluyor. Bilimsel araştırmalar 3 boyutlu, animasyonlu eğitim sisteminde öğrencilerin derse olan ilgisi yüzde 60, öğrenilen bilgilerin kalıcılığı ise yüzde 30 oranında artıyor" diye konuştu.

İlk kez 3D'li siber sınıfta ders gören öğrenciler, film izler gibi dersi yaşayarak öğrendiklerini, bir sonraki dersi sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.
Açılış törenine, Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, ilçe milli eğitim müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA