Balıkesirli Zeytin Üreticilerine 'Piyango' Gibi Destek

Balıkesir'teki zeytin üretici dernekleri, zeytin sineği zararlısına karşı havadan ilaçlama sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti.

Uğur, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Hilmi Akdoğan, Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Salih Madra, Edremit Zeytin Üreticileri Derneği Başkan Vekili Mehmet Balcı, Burhaniye Zeytin Üreticileri Dernek Başkanı Yahya Ağarcık'ın teşekkür ziyaretinde, zeytin üreticisinin daha kaliteli zeytin ve yağı üretmesi adına bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Madra ise şu anda sıkma zeytinyağının kilosunun 9 Lira, rafinesinin ise 6 lira olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Arada 3 lira fiyat farkı var. 25 bin ton zeytinyağı ürettiğimizde 3,75 milyon TL eder. Eğer uçakla ilaçlama yapmamış olsaydı zeytin şimdi dibine dökülecekti. Çevreciler özellikle doğal denge ile ilgili çok konuşuyorlar. Körfezdeki doğal dengede hiç büyük bir problemimiz olmadı. Kızıklı'da 150 kovan arısı olan bir profesör var. 'Ben arılarımı kaldırmıyorum, şimdiye kadar hiçbir zararını görmedim' dedi.

Bu yapılan işin güzelliğini gösteren başka bir örnektir. Böyle para ancak piyangodan kazanılır. Allah sizden razı olsun."

Kaynak: AA