Kablosuz internet kullananlar dikkat!

Araştırmalara göre kablosuz internet kullanan erkeklerin sağlıklı sperm üretmediği ortaya çıktı.

Kablosuz internet kullananlar dikkat!
Türk doktorların araştırması sonucu ortaya çıkan bu durum kablosuz internet kullanan erkekleri ve kadınları yakından ilgilendiriyor.
Doktorların araştırmasına göre kablosuz internet kullanımının erkeklerde sağlıklı sperm üretmediği ve ciddi oranda azalttığı sonucuna varıldı.
İlerleyen yıllarda kısırlık oranının artabileceğini söyleyen M. Erol Yıldırım, ekibi ile yaptığı araştırmada 1082 erkek üzerinde sperm tahlilinin alındığını ve internet alışkanlıklarının ne düzeyde olduğu soruldu. Araştırmaya göre kablosuz internetin erkeklerde sperm hareketliliğini azalttığı ortaya çıktı.

Yrd. Doç. Ürolog M. Erol Yıldırım yaptığı açıklamada deneysel bir çalışmayı toplumsal bazda değerlendirmeye çalıştıklarını başvuruda bulunan sağlıklı hastalarda yapılan sorgulamalarda uzun süreli kablosuz internet kullanımının spermde hem kalite ve sayı bozukluğuna hem de hareket azlığına sebep olduğunu gördüklerini söyledi.

CEP TELEFONLARI DA TEHLİKE SAÇIYOR

Araştırmada yer alan Ürolog Dr. Haluk Kulaksızoğlu ise şöyle konuştu: Elektro manyetik dalga dediğimiz wifi, cep telefonları, televizyonlar, hatta bazen radyo dalgaları bile testisin içerisindeki hücrelerin birbiriyle olan iletişimini bozduğu için sperm üretiminde bir azalma söz konusu olabiliyor. Sadece kablosuz internet değil cep telefonu da tehlike saçıyor. Böyle devam etmesi durumunda gelecekte doğum oranını da düşebileceğini söyledi.

MÜMKÜN OLDUĞU KADAR UZAK TUTUN

İnternetin kapatma gibi bir durumun zayıf olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Ürolog M.Erol Yıldırım, bunun için bazı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Yıldırım, öncelikle üreme organlarından kesinlikle uzakta tutmaya çalışmamız lazım çünkü elektro manyetizmin telefon ve tabletlerden yayıldığı için mümkün olduğu kadar uzakta tutulması gerektiğini söyledi.

KADINLAR DA TEHLİKEDE

Sadece erkeklerde değil kadınlarda da risk oluşturduğunu söyleyen Ürolog Dr. Haluk Kulaksızoğlu, erkeklerde sperm üreten organ testislerin eşdeğeri kadınlarda da yumurtalıklardadır. Yumurtalıklar da en az testis kadar bunlardan etkilenebilir durumda çünkü yapıları birbirine çok benziyor.