Şekerbank'tan Çiftçilere 'Hasat Kart' Desteği

şžekerbank, GümüşŸhane Ziraat Odası ile "Hasat Kart" protokolü imzaladı.

GümüşŸhane Ziraat Odası'nda gerçekleşŸtirilen imza törenine, şžekerbank DoğŸu Anadolu Bölge Müdürü Bülent HamitoğŸlu, GümüşŸhane şžube Müdürü Fatih Arslan ile GümüşŸhane Ziraat Odası BaşŸkanı Temel AğŸaç katıldı.

HamitoğŸlu, burada yaptığŸı konuşŸmada, imzalanan protokol çerçevesinde, GümüşŸhane Ziraat Odasına kayıtlı çiftçilerin, ekim zamanı nakit sıkıntısı çekmeden mazot, yem, gübre, tohum alımını kapsayan tarımsal girdi ihtiyaçlarının uygun ödeme koşŸullarıyla karşŸılanacağŸını söyledi.

"Hasat Kart" sayesinde çiftçilere her türlü finansman ihtiyaçlarını anında karşŸılama imkanı sunduklarını ifade eden HamitoğŸlu, "ǖte yandan çiftçiler tedarikçilerden temin ettiğŸi tohum, mazot, gübre ve fide gibi ihtiyaçlarını da hasat kart ile alabiliyor, ödemelerini ise hasat zamanında yapabiliyor. Hasat Kart'a eklenen tarım sigortası ödeme özelliğŸiyle de olası tüm risklere karşŸı tarım üretimini ve çiftçilerin gelirlerini güvence altına alıyoruz" dedi.

LJiftçilere, sigorta primlerinin yüzde 50'sini Hasat Kart ile ödeme imkanı da sunduklarını dile getiren HamitoğŸlu, "Tarım sigorta primlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşŸılanırken TARSİM ile gerçekleşŸtirdiğŸimiz işŸbirliğŸi sonucu çiftçilere, sigorta bedelinin diğŸer yüzde 50'sini de Hasat Kart ile ödeme imkanı tanıyoruz. Bu sayede üreticiler TARSİM sigorta prim ödemelerini uygun koşŸullarda ve belirledikleri vadelerde hasat zamanı yapabiliyor" diye konuşŸtu.
HamitoğŸlu, aile çiftçiliğŸi bankacılığŸını da başŸlattıklarını kaydederek, "Küçük arazilerin birleşŸtirilmesini sağŸlamak, tarımsal üretimde verimliliğŸi artırmak, kolektif tarımı özendirmek ve yerel kültürün yok olmasını önlemek amacıyla çiftçi ailelere de destek olacağŸız. Protokol sayesinde çiftçiler nakit ihtiyaçlarını uygun vade ve faiz oranlarıyla karşŸılayabilecek" ifadelerini kullandı.
Ziraat Odası BaşŸkanı AğŸaç da şžekerbank'ın çiftçiler için başŸlattığŸı kampanyalardan dolayı duyduğŸu memnuniyeti dile getirerek, "şžekerbank hasat dönemleri dışŸında çiftçilerimizin nakit ihtiyaçlarını karşŸılayarak her zaman onların yanında olmuşŸtur. Hasat Kart protokolünü, GümüşŸhane Ziraat Odası olarak destekliyor ve üretene finansal destek sağŸladığŸı için şžekerbank'ı kutluyorum" dedi.

 
Kaynak: AA