Tahtaya kendi karikatürünü çizdi

2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımıyla Halil Atamavcı İlkokulu'nda yapılan törenle başladı. Törenin ardından bir sınıfa giren Bakan Avcı burada tahtaya yazdığı yeni öğretim yılı mesajının altına kendi karikatürünü çizdi.

Tahtaya kendi karikatürünü çizdi
Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, 'uyum programı' kapsamında okula ilk adımlarını atarken, Milli Eğitim Bakanı Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve öğrenci velilerinin de katılımıyla, Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulu'nda program düzenlendi.

Okula gelişinde minik öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Avcı, çocukları tek tek öperek onlarla fotoğraf çektirdi. Kalabalık bir basın grubunun beklediği Bakan Avcı, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diledi.


Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün ve Müdüre Funda Kocabıyık'ın uyum çalışmaları için büyük bir gayretle çalıştıklarını ve öğretmenlerin bu konulardaki ön eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirten Avcı, 'İnşallah çocuklarımız kısa süreli de olsa bu uyum sürecinde okullarını, öğretmenlerini tanıyacaklar. Okula ilk temaslarında, olabildiğince olumlu izlenim edinmelerini sağlamak için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Yöneticilerimiz, okullarımız, öğretmenlerimiz yapıyor' dedi.

Avcı, velilerin de ellerinden geleni yaptığını kaydederek, basın mensuplarının da katkılarıyla bu yıl sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçireceklerini söyledi.

Bakan Avcı bir gazetecinin, 'Kürtçe derslerinde öğretmen atamalarıyla ilgili çeşitli eleştiriler var' sözü üzerine, bu tarz özel programlarda, etkinliğin önüne geçmemesi için farklı konulara girmediklerini, bu konulara dair bugün akşam ilgili kişilerle toplantı yapacaklarını ifade etti.

KENDİ KARİKATÜRÜNÜ ÇİZDİ


Milli Eğitim Bakanı Avcı, daha sonra 'uyum programı' kapsamında okula bir hafta önce başlayan okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerini ziyaret etti.

Sırasıyla okul öncesi ve birinci sınıfları gezen Avcı, buradaki miniklerle tek tek ilgilendi ve kendilerine hediye dağıttı.

Çocukları seven ve onlarla sohbet eden Avcı, bir sınıf tahtasına, '2013-2014 eğitim öğretim yılı bütün öğrencilerimize, velilerimize, yöneticilerimize ve görevlilerimize hayırlı uğurlu olsun. Sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllara. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı' yazdı.

Avcı, tahtaya kendi karikatürünü de çizdi.