Köylülerin Yaban Domuzu Nöbeti

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Narlı köyünde yaşayan vatandaşlar, ekili alanlarına zarar veren yaban domuzlarına karşı geceleri nöbet tutuyor.

İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Narlı köyünde, yaban domuzlarının pirinç, susam, mısır ve üzüm bağlarına zarar vermesi köylüleri harekete geçirdi.

Havanın kararmasıyla bir araya gelen ve sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutan köylüler, arazilere girmeye çalışan yaban domuzlarını av tüfekleriyle tek tek avlıyor.

Köylülerden Özgür Korkmaz, yaz mevsimi süresince binbir zahmetle ektikleri tarım ürünlerine yaban domuzlarının zarar verdiğini belirterek, köylülerle her gece nöbet tutup ürünleri yaban domuzlarının saldırısından koruduklarını söyledi.

Korkmaz, tek geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle ekili alanları korumak için köylüler olarak sabah saatlerine kadar tüfekle nöbet tutuyoruz. Bugüne kadar ekili alanlarımıza zarar vermek için gelen onlarca domuzu öldürmek zorunda kaldık. Biz domuz öldürmekten yana değiliz fakat ekinlerinlerimizi korumak için buna mecburuz" dedi.

Kaynak: AA