Amasya Üniversitesi Rektörü Orbay, Akademisyenlerle Randevusuz Görüşecek

Amasya Üniverstesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, akademisyenler ile uygulamaya koyduğu uygulamasıyla randevusuz görüşeceğini bildirdi.

Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, Amasya Üniversitesi ailesinin nitelikli akademik kadrosuyla her geçen gün büyümeye, büyüdükçe de eğitimde kalitesinin arttığına işaret etti.

Amasya Üniversitesi'nin 2010 yılı itibarıyla 175 öğretim elemanı ve 52 öğretim üyesi ile akademik çalışmalarını sürdürdüğünü, bu rakamın 2013 yılı itibarıyla 419 öğretim elemanı ve 120 öğretim üyesine ulaştığını kaydeden Orbay, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Öğretim elemanlarının niceliğinin artmasının yanı sıra, kendilerini lisansüstü öğrenime teşvik ederek nitelik olarak da artış hedefliyoruz. Bu süreçte tüm fakülte ve yüksekokullarımız sıklıkla ziyaret edilmiş olsa da akademik personelimizle daha etkin iletişim kurabilmek amacıyla, yeni bir uygulama başlatmaya karar verdik. 2013-2014 akademik yılı açılışından itibaren her hafta cuma günü saat 14.00 itibarıyla akademisyenlerimizin öneri ve dileklerini birinci ağızdan duymak ve şikayetlerine çözüm üretmek amacıyla kendileriyle Rektörlük makamında randevusuz görüşme uygulaması başlattık. Böylelikle açıklık ve şeffaflık ilkesi çerçevesinde hep birlikte, daha ileriye emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.''

Kaynak: AA