Rize'deki Olaylı Trafik Kazası Davası

Rize'de köy yolunda aşırı hızla giderken çaylık alandaki bir kadına çarparak ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına yol açtığı öne sürülen sürücünün yargılanmasına devam edildi.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, ilk duruşmada tahliye edilen sanık Samet Temiz'in avukatının yanı sıra mağdur yakınları ve avukatları katıldı.

Tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, sanık Samet Temiz'in tahliyesinin ardından çıkan olaylar nedeniyle davanın başka bir ile nakledilmesi yönündeki kararı, dosyanın geldiği aşamayı dikkate alarak reddederek, Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

Rize'nin Kavaklı Mahallesi'nde, 3 Mayıs 2013'te, Samet Temiz'in kullandığı 53 KA 889 plakalı otomobil, yolda yürüyen Zemzem Karali ve eltisi Meryem Karali'ye çarpmış, kazada Zemzem Karaali ölmüş, Meryem Karali ise yaralanmıştı. Tutuklanan sürücü Temiz, Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 Temmuz'da yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti. Bu karara tepki göstererek sanığın çıkacağı adliye kapısı önünde toplanan mağdur taraf yakınları ile bu kişilere engel olmak isteyen polisler arasında arbede yaşanmıştı. Polis, bu kişileri biber gazı ile müdahale ederek uzaklaştırmıştı.

Kaynak: AA