Ortaca Okçular Köyünde Ramazan Bereketi

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Okçular Köyü’nde ilk defa düzenlenen iftar yemeğinde buluşan vatandaşlar oruçlarını birlikte açtı.

Ortaca Okçular Köyünde Ramazan Bereketi
Düzenlenen iftar programına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Programa, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, kamu kurum yöneticileri ile ilçe halkı katıldı.

İftar yemeği öncesi Kur’an-ı Kerim okunmasının ve hatim duası yapılmasının bitiminde ise, bir selamlama konuşması yapan Ortaca İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler; Bir rahmet, bereket ve paylaşma ayı olan mübarek Ramazan’ın güzelliklerinin Ortaca’da ve köylerinde de yaşandığını bildirdi. Müftü Özler; “Ramazan ayının manevi iklimine uygun bir geleneği yaşatma ve gelecek nesillere aktarma için bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu güzellikleri ve paylaşımları köylerimize de taşıyalım istedik.”dedi.

Ramazan ayının kültürümüzde bambaşka bir yeri olduğunu bildiren Müftü Dr. Özler; iftarlar vesilesiyle de olsa bir araya gelerek muhabbet ortamı oluşturmanın; bu manevi iklime bambaşka bir güzellik kattığını ifade edip, bu organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren ve organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Program, Okçular Köyü Cami İmam-Hatibi Mevlüt Salar tarafından yapılan yemek duası ile sona erdi.
Kaynak: İHA