Konya'dan Suriye'ye Solunum Cihazı Yardımı

KONYA - Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyid Mehmet Duman, "Suriye'de kimyasal silahtan etkilenip tedavi gören kardeşlerimiz var. Bundan dolayı dernek olarak kanayan yaraya merhem olmak adına, bir hayırseverimizin bağışladığı 3 adet oksijen konsantratörü, 4 adet de aspiratör cihazını Şam'ın Guta bölgesindeki kardeşlerimize gönderiyoruz" dedi.

Duman, dernek binasında yaptığı konuşmada, Suriye'de iki yıldır insani kriz yaşandığını, son olarak düzenlenen kimyasal saldırının dünyayı tedirgin ettiğini söyledi.

Kimyasal silahı kendi halkına kullanan bir zalim yüzünden, çocukların çırpınışlarını üzülerek izlediklerini ifade eden Duman, şunları kaydetti:

"Kimyasallardan etkilenen minik yavrular ve tüm insanlık can çekişiyor. Varsın dünya bu zulme seyirci kalsın. Biz, bütün insanlığı sevgi ve merhametle kuşatan bir büyük medeniyetin çocukları olmanın bizlere yüklediği sorumlulukla hareket etmek zorundayız. Suriye'de kimyasal silahtan etkilenip tedavi gören kardeşlerimiz var. Bundan dolayı dernek olarak kanayan yaraya merhem olmak adına bir hayırseverimizin bağışladığı 3 adet oksijen konsantratörü, 4 adet de aspiratör cihazını Şam'ın Guta bölgesindeki kardeşlerimize gönderiyoruz. Kimyasal saldırıda kullanılan gazlar genellikle solunum sistemine olumsuz tesir eder ve boğularak ölmeye yol açar. Bu göndereceklerimiz, hayat kurtarıcı cihazlardır. Bir canı kurtarmak dünyayı kurtarmaktır. Oradaki bir canın kurtarılmasına vesile oluruz inşallah. Bu yardımlar halkımızın sayesinde devam ediyor."

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise hayır ve yardımlaşmada Konya'nın her zaman bir adım önde olduğunu belirtti.

Zulme uğrayanların seslerine hiçbir zaman duyarsız kalmadıklarını vurgulayan Baloğlu, "Ribat Derneği bir duyarlılık örneği gösteriyor. 'Kimyasal saldırıya uğrayan kardeşlerimize bir çare olur' diye cihazlar gönderiliyor. Bunun gibi bağışların örnek olmasını diliyorum. Gücü yeten, eliyle; yetmeyen de dualarıyla oradaki kardeşlerimize destek olmalı. Dünyanın neresinde olursa olsun doğal afete ve zulme uğramış, baskı altında inleyen kim varsa, bunların yanındayız ve yanında olmaya da devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA