Fuarın En Büyük Metrajı Otomotiv Sektöründe

Türkiye’nin ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı, 82’inci yılında ticari önemini sürdürüyor.

Otomotiv sektörünün önde gelen firmaları, 29 Ağustos-8 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşecek 82’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda buluşacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan ürün grupları arasında özel bir yere sahip olan otomobil, binek araçlar, iş makinası, otomotiv ve yan sanayi sektörleri bu yıl da cazibesini koruyor. Her yıl yaklaşık bin firmanın katıldığı İzmir Fuarı’nda en büyük metrajlı stant otomotiv sektörüne ait. Fuara yıllardır katılan Mapar firması, 2 bin 691 metrekarelik standıyla İEF’nin en büyük standına sahip oldu. Fuarın en çok ilgi gören sektörlerinden biri olan otomotiv grubunda bu yıl da dünya markaları, otomotiv yan sanayinin önemli temsilcileri yer alacak. Gıda ise bir genel ticaret fuarı olan İEF’nin öne çıkan ve hissedilir sektörlerinin başında geliyor. Binek, ağır tonajlı, hafif ticari, ticari, otomotiv yan sanayi, otomotiv lojistik dallarında üretim yapan ve hizmet veren yaklaşık 20 firmanın katılacağı fuarda, en yeni modeller sergilenecek. Fuara katılması kesinleşen firmalar arasında Mapar-Man, Ford, Peugeot, Anadolu Araçlar, Bridgestone gibi dünya markaları bulunuyor. İş makinaları bölümü ise iki bin metrekare alan üzerinde Kültürpark Kaskatlı Havuz ve Lozan Kapısı alanında organize edilecek. İş makinaları bölümünde Sanko, Hidromek, Özuyan firmaları yer alacak.

Ayrıca, bu yıl geçmişin en revaçta olan klasik otomobilleri İzmir Fuarı’nda sergilenecek. İZFAŞ ve Ege Otomotiv Derneği işbirliğinde organize edilen Klasik & Spor Otomobil ve Motosiklet Sergisi’nde, 1945 modelden başlayan yaklaşık 60 klasik otomobil ve motosiklet yer alacak. Klasik & Spor Otomobil ve Motosiklet Sergisi, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek. Sergi fuar süresince ziyaret saatleri içinde gezilebilecek

Kaynak: İHA