Orman Yangını Köyü Tehdit Ediyor

Adana’nın Kozan ilçesinde tarım arazisinde başlayan ve ormanlık alana da sıçrayan yangın, bir köyü tehdit etmeye başladı.

Orman Yangını Köyü Tehdit Ediyor
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Akdam Köyü Geçili Mahallesi ormanlık alanında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın tarım arazilerine sıçrayarak anızla birlikte yanmaya başladı.

Yangın Postkabasakal köyünü tehdit ederken jandarma köyün etrafında tedbir aldı. Köyde Latif Doğan’a ait ahıra da sıçradı. 2 bin adet saman balyası ile 25 büyük baş hayvan bulunduğu ahırda 5 büyükbaş hayvan telef oldu.

Sarp arazideki yangına, Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 helikopter, Adana, Kozan, Feke, Kadirli Orman İşletme Müdürlükleri’ne ait çok sayıda arazöz ve orman işçisi müdahale ediyor.

Alevlerin, Postkabasakal köyüne doğru ilerlemesi üzerine jandarma tedbir aldı. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı belirtildi.

Tarım arazisi, zeytinlik ve çam ağaçlarıyla kaplı 100 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

Bu arada, yangının tehdit ettiği köyün sakinleri, "Eşyalarımızı toparlamaya başladık. Eğer yangın büyürse eşyalarımızı alıp kaçacağız" dedi.

Orman yangınından sıçrayarak köyde bulunan ahırdaki 5 ineği telef olan çiftçi Latif Doğan ise ağlayarak olayı anlattı. Doğan, “2 bin tane saman balyası yandı. 5 ineğim telef oldu. Balya makinesi yandı. İçerisinde buğday dolu römork yandı. Hayvanların yemi yandı. Hepsi gitti kısacası” dedi

Kaynak: İHA