Trabzon’da 45 Günde Arapça Öğrendiler

Hamzalı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Hayrat’ın Balaban Beldesi’nde düzenlenen kursta 41 öğrenci 45 günde Arapça konuşmayı öğrendi.

Trabzon’da 45 Günde Arapça Öğrendiler
Hayrat’ın Balaban Beldesi Hamzalı Mahallesi’nde Hamzalı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Hayrat Halk Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ve ÖNDER ile Sosyal Doku Derneğinin katkıları ile ‘45 Günde Arapça Konuşma ve Anlama Dil Melekesi’ düzenlendi.

Bu yıl 2.'si düzenlenen kursa İmama Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerinden, İlahiyat Fakültesi'ni tercih eden öğrenciler kabul edildi. 9 Haziran’da başlayan ve kursta 41 öğrenci 45 günde Arapça konuşmayı öğrendi. Kursa katılan öğrenciler eğitim süresi içerisinde iki kez Uzungöl’e götürülerek Arap turistlerle uygulama yaptılar. Kursun 18. gününde ilk uygulamayı yapan kursiyerler Arap turistlerle anlaşmakta zorlanırken, 4.hafta sonunda yapılan uygulamada Arap turistlerle rahatça konuşup anlaşabilmenin heyecanını ve zevkini yaşadılar.

Mekke Üniversitesinde, ana dili Arapça olmayanlara Arapça öğretimi konusunda ihtisas yapmış bir dil uzmanı olan ve bu uygulamayı kendi köyünde yapmayı tercih eden Projenin mimarı ve yönetmeni Ahmet Ziya İbrahimoğlu kurs ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gayemiz, Arapça’nın kısa zamanda ve kolayca öğretilebileceğini ortaya koyup, dil öğrenme ve konuşma zevkini tattırarak sevdirmektir. Bunu da gramer-dil bilgisi öğretmeden önce, anlama ve konuşmayı öğreterek başarıyoruz” dedi.

Arapça ve Türkçe’de kullanılan altı binin üzerinde müşterek kelime bulunduğuna işaret eden İbrahimoğlu, “bir dili konuşmak için 300-400 kelime kullanabilmenin yeterli olur. Bu uygulamanın, dil öğretiminde bir model olmasını arzuluyoruz. Yazılı-görsel basının bu projeye değer vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Kurs sonunda düzenlenen sınavı başarıyla geçen kursiyerlere Başarı belgesi verilirken, sınavı geçemeyen kursiyerlere ise katılım belgesi verildi.

Kaynak: İHA