Kan Örneklerinin Ankara'ya Geç Gönderildiği İddiası

ZONGULDAK - Zonguldak'ta iki kardeş, babalarından, hastanede ölümünden önce alınan kan örneklerinin Ankara'ya geç gönderildiği iddiasıyla eylem yaptı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yüksek ateş, halsizlik ve kas ağrısı şikayetiyle tedavi görürken 14 Temmuz'da hayatını kaybeden 63 yaşındaki Esat Zaman'ın kızları Çiğdem ve Elvan Zaman,İl Sağlık Müdürlüğü önüne geldi.

Kardeşler, babalarının hastalığına tanı konulması için kan tahlilinin Ankara'ya geç gönderildiğini ileri sürerek, binanın önünde astıkları pankartlarla sessiz protestoda bulundu.

Gazetecilerin fotoğraf ve görüntü almasını istemeyen kardeşler, polis ekipleri gelince eylemlerine son vererek buradan uzaklaştı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesine 8 Temmuz'da yatırılan Esat Zaman'a ait kan numunelerinin, hastane tarafından kendilerine gönderildiği bildirildi.

Bu numunelerin, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarına nakillerinin sağlandığı duyurulan açıklamada, kan örneklerinin sonuçlarının beklendiği ve kurumlarının olayla ilgili herhangi bir gecikmesi ya da ihmalinin bulunmadığı ifade edildi.

Kaynak: AA