Melikgazi, Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı.

KAYSERİ - Melikgazi Belediye Meclisi temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Melikgazi Belediye Meclisi gündeminde bulunan 20'si imar, 4'ü idari olmak üzere toplam 24 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Melikgazi Belediye Meclisi temmuz ayı olağan toplantısında yer alan maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı. 10 madde oylanırken, 14 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündem maddelerinde ağırlıklı olarak imar konularının yer aldığını çünkü gelişen ve büyüyen ilçenin ilk şartının imar planlarının uygulanabilirliğinin olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şöyle devam etti:

"Melikgazi Belediye Meclisi olarak Temmuz ayı olağan toplantısında şehrin Germir, Erenköy, Yıldırım Beyazıt ile Gesi bölgesinde kesintisiz enerji nakli için 5 trafo merkezi tahsis edildi. Ayrıca Erenköy Mahallesi ile Hisarcık İbrahim Tennuri Mahalleleri arasında sınırı yeniden belirlendi. Yeni çıkan yasaya istinaden ıslah Organize Sanayi bölgelerin geliştirilmesi ve işlevsel hale getirilmesi için belediye olarak Dipinecik mevkisinde yol, alt yapı ve imar çalışması yapılması için meclisimizce karar alındı. Ambar Bölgesine ise ihtiyaç duyulan ve İlçe Müftülüğün talebi üzerine cami yapımı için arsa tahsis edildi."

Bugün açıklanan üniversite giriş sınav sonuçlarının öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükkılıç, Kayseri ilinin 4 üniversitesi ile 2013 yılında yeni öğrencileri ağırlayacağını ve bilim merkezi olmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA