Ömür Boyu İşçi Olarak Çalıştı, Bütün Servetini Bağışladı

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde dünyaya gelen Zuver Kaya (74), yıllar önce Almanya’ya işçi olarak gitti ve kazandığı bütün servetini Ordu’da okul ve ambulans alımı için bağışladı.

Ömür Boyu İşçi Olarak Çalıştı, Bütün Servetini Bağışladı
Ordu’nun Mesudiye ilçesinden 28 yaşında ayrılarak Almanya’ya giden 2 çocuk babası Zuver Kaya, Almanya’nın Bochum şehrinde bir otomobil firmasına işçi olarak girdi. İlkokul 4. Sınıfa kadar okuma imkanı bulan Kaya, bunun vermiş olduğu üzüntüyle yıllarca okul yaptırabilmek için gece gündüz demeden çalıştı. 7 yıl önce kanser hastalığına yakalanan Kaya, tedavi gördüğü sırada bile okul yaptırabilecek parayı biriktirebilmek için işini bırakmadı. 74 yaşına gelen ve hastalığı iyice ilerleyen Kaya, bütün parasını Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve Tabipler Odası Başkanı Mithat Yağlı ile temasa geçerek bağışta bulunmak istediğini söyledi.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve Dr. Mithat Yağlı, hayırsever Zuver Kaya’yı Almanya’da ziyaret etti. Kaya, yıllarca çalışarak biriktirdiği 958 bin 244 euroyu Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesine yaptırılacak 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapımına katkı amacıyla, 186 bin TL’yi de Mesudiye İlçe Hastanesi’nde kullanılmak şartıyla tam donanımlı 4x4 ambulans alımı için bağışladı.

Şuanda Almanya’nın Bochum şehrinde bir pansiyonda yaşayan Kaya, tedavisinde son noktaya gelindiğini, kemoterapinin bittiğini, kaderiyle baş başa kaldığını söyledi.

Kaya, “Artık benim için önemli olan Ordu’da bir okulun dikilmiş şekilde durmasıdır” diyerek şöyle konuştu: “1968 yılında Almanya’ya geldim. 1972 yılında bir otomobil firmasına girdim. O tarihten sonra o firmada çalışmaya devam ettim. Benim iki kız çocuğum var. Eşimden ayrılmıştım oda vefat etti. Ben zaten kendim ilkokul 4’üncü sınıfa kadar okudum. Okuyamadım bütün gayem okul yaptırmaktı. 7 yıldan beri kanser tedavisi görüyorum. Bu zamana kadar kısmet olmamıştı. Ordu Valimiz buraya kadar geldi. Burada bağışta bulundum. Akrabalarıma vermeme sebebim ise daha yoksul insanlar var. Onlar okusunlar ve bundan yararlansınlar diye bağışta bulundum. Şu anda Almanya’da kanser tedavisi görüyorum. Hastaneye yakın bir pansiyonda kalıyorum. Ben sağlığımda da okul yaptırmak istiyordum ama hasta olunca bu duygu bende daha çok yoğunlaştı. Doktorlar şuanda zatüreye yakalandım. Kemoterapiyi bıraktılar. Artık kaderimle baş başayım. Yürümekte zorluk çekiyorum. Ordu’ya gelmeyi çok istiyorum ama müsaade etmiyorlar. Benim son söyleyeceğim, çocuklar okusunlar, okusunlar. İstedikleri gibi okusunlar. İmkanı olanlar okul yaptırsınlar. Ben okul açıldıktan sonra bir kez karşısına geçip görmeyi çok istiyorum. Ömrüm yeterse. Ömrüm yetmezse Allah’ın takdiridir. O okulun orada dikili kalması benim için yeterlidir.”
Öte yandan Zuver Kaya’nın bağışladığı para Ordu İl Özel İdaresi’nin hesabına yatırıldı.
Kaynak: İHA