Kemaliye Şenlikleri Başlıyor

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bir çok aktivitenin yer aldığı Kemaliye şenlikleri yarın başlıyor.

Kemaliye Şenlikleri Başlıyor
4 gün sürecek olan şenliklerde base Jump, uçuş gösterileri, bisiklet yarışları, sportif kaya tırmanışı, akarsu sporları kano ve rafting, göl sporları su kayağı, kürek, dağ bisikleti, trekking gibi doğa sporları etkinlikleri ile çeşitli kültür ve sanat sergileri, özgün Kemaliye Folkloru gösterileri ve konserler yer alacak.
Kemaliye Belediye Başkanlığı’nın kurumsal ev sahipliğinde; Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfının öncülüğü, Kemaliye Kaymakamlığı’nın desteği ve Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneklerinin katkıları ile bu yıl 35 incisi düzenlenecek olan “Uluslararası Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları Şenliği’ 28 Haziran 3 Temmuz 2013 tarihleri arasında Kemaliye ilçesinde düzenlenecek.

Özgün bir kültür ziyafeti, doğa sevgisi, spor ve kardeşlik temasıyla düzenlenen şenlikte Özünü koruyabilmiş bir kültür yapısına sahip olan Kemaliye’nin tüm yönleriyle tanıtılması amaçlanıyor.

Doğu Anadolu Bölgesinin saklı cenneti olarak adlandırılan Kemaliye ilçesinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında; Dünyanın en görkemli kanyonlarından biri olan Kemaliye Karanlık Kanyon’da Türkiye’de ilki gerçekleştirilen Base Jump etkinliği, uçuş gösterileri, Bisiklet yarışları, sportif kaya tırmanışı, akarsu sporları kano ve rafting, göl sporları su kayağı, kürek, dağ bisikleti, trekking gibi doğa sporları etkinlikleri ile çeşitli kültür ve sanat sergileri, özgün Kemaliye Folkloru gösterileri ve konserler yer alacak.

Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı Başkanlığından yapılan açıklamada tüm doğa ve macera severler Kemaliye şenliklerine davet edildi.
Kaynak: İHA