Adnan Saygun, New York Filarmoni'yi Ağırlayacak

Dünyanın en önemli orkestraları arasında yer alan New York Filarmoni Orkestrası, 2013 Avrupa Bahar Turnesine 2 Mayıs'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde vereceği konserle başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, dünyanın en büyük orkestralarından New York Filarmoni Orkestrası'nı ağırlamaya hazırlanıyor. ABD'nin en eski orkestrası olma ünvanına sahip olan New York Filarmoni, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından 2 Mayıs-16 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediği 27. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında sahne alacak. Festivalin özel konseri 2 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 20.30'da gerçekleştirilecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek olan konserde New York Filarmoni Orkestrası'na müzik direktörü Alan Gilbert yönetiminde dünyanın gelmiş geçmiş en iyi piyanistleri arasında sayılan Emanuel Ax eşlik edecek. Ax, dünya çapında beğeni toplamış Mozart yorumlarından 25 numaralı piyano konçertosunu seslendirecek, ikinci bölümde ise Orkestra Bruckner'in 3. senfonisini çalacak.

171 yıllık tarihi boyunca Gustav Mahler, Arturo Toscanini, Lorin Maazel gibi müziğin dahileriyle çalan, dünya müzik tarihinde iz bırakan New York Filarmoni Orkestrası, 63 ülkede 15 binin üzerinde konser vererek dünyadaki orkestralar arasında büyük bir başarıya imza attı. Amerika'nın müzikal dünyasında öncü bir role sahip olan New York Filarmoni, 2013 Avrupa Bahar Turnesine ilk kez geleceği İzmir'den başlayacak.

Muhabir: İzmir

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA