Hacettepe Hibrid Acil Servis Yapıyor

Hacettepe, Acil Sevisi’ni 55 milyon liralık yatırımla baştan oluşturuyor.

Hacettepe Hibrid Acil Servis Yapıyor
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, “Bütün odalar tek kişilik, cihazlarımız çok donanımlı ve yeni olacak. Hibrit teknoloji ile çok yönlü cerrahi işlemler hasta yatağından kaldırılmadan gerçekleştirilebilecek. Hizmet hastanın ayağına gelecek” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nin yeni Acil Servis’inin temeli törenle atıldı. Sıhhiye Yerleşkesi'nde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Tuncer, Hastaneler Genel Direktörü Prof. Dr. Ömer Uğur, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çağlar, Hacettepe Hastanesi Başhekimi Arzu Topeli, Personel Daire Başkanı Emre Aygül ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

4 bin 500 metrekare zemin ve 12 bin 500 metrekare toplam alana sahip proje ilkleri beraberinde getirecek. Proje ile Hacettepe Türkiye'nin tek, dünyanın sayılı yoğun bakımlarından birisine sahip olacak. 70 yataklı bir yoğun bakımı, 130 yatak kapasiteli bir acil servisi ile Avrupa'da bile nadir bulunan bir hizmet altyapısı sağlanacak.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer proje hakkında şu bilgileri verdi:
“Bu yılın sonunda bitmesini hedefliyoruz. Yoğun bakım kapasitemiz de Hacettepe Hastanelerinin iki katı kadar artacak. Eski acille birleştiriyoruz. Proje maliyeti sadece inşaat bedeli 29 milyon, toplam maliyet 55 milyon kadar donanımla birlikte. Bütün odalar tek kişilik, dünyada da artık böyle öneriliyor. Tek kişilik odalar halinde. Cihazlarımız çok donanımlı ve yeni olacak. Hastaya her girişim aynı yatakta yapılabilecek. Ameliyat, röntgen gibi bütün işlemler yatağında yapılabilecek. Buna Hibrit hizmet deniliyor. Yoğun bakım aynı zamanda ameliyathaneye dönüşebiliyor. Tomografi bile hasta yatağının başına getirilip orada çekilebiliyor. Bir tane de çok büyük ve özellikli VIP yoğun bakım odası var.”
Kaynak: İHA