Bozok Üniversitesi'nde 'küresel Ekonomide Anadolu Sermayesinin Yeri' Paneli

Yozgat Bozok Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından “Küresel Ekonomide Anadolu Sermayesi’nin Yeri” konulu panel düzenlendi.

Bozok Üniversitesi'nde 'küresel Ekonomide Anadolu Sermayesinin Yeri' Paneli
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde moderatörlüğünü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Ersoy’un yaptığı panele konuşmacı olarak katılan Baykan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kan, Baynak Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Murat Baykara, Hakmar Yönetim Kurulu ve MÜSİAD Tarım ve Gıda Sektörü Kurulu Başkanı İsa Albayrak ile Optimal Proje Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD İnşaat Sektörü Kurul Başkanı Burhan Özdemir katıldı.

Panel Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından takip edildi. Panel öncesi bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Uçar, Anadolu’nun dört bir köşesinde yeni Üniversiteler kurulduğunu ve geliştiğini belirterek Üniversitemizin de hayırsever işadamlarının katkılarıyla devlet-millet işbirliği ile gelişen Üniversiteler arasında yer aldığını ve en güzel örneklerinden birini sergilediğini söyledi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra devlet kapısında iş bulmanın arzulandığını ama artık daha girişimci kendi işini kuran, iş arayan değil iş yapan ve işveren durumunda bireyler yetiştirme arzusunda olduklarını belirten Rektör Uçar, “Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra okulda almış olduğu bilgi ve donanımla birlikte iş hayatına atılacaktır. Üniversite olarak öğrencilerimizin her türlü faaliyetine tam destek veriyoruz. Bugün de bunun en güzel örneğini yaşıyoruz. Genç Girişimciler Öğrenci Kulübümüzü de bu faaliyetinden dolayı tebrik ediyorum” dedi

İşadamlarının birikimlerini bir araya getirerek küresel ekonomi ve Anadolu sermayesi ile ortaya güzel işler çıkarttıklarını da ifade eden Rektör Uçar, “Düzenlenen bu panelde işadamlarımız başarılarını, yaptıkları çalışmaları, izlenim ve deneyimlerini burada sizlerle paylaşacaklar. Üniversitemize gelerek panelimize katılan işadamlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Arif Ersoy, üniversitelerin yapacağı araştırmalarla gelecekte küresel düzeyde rekabetin nasıl yapılacağı konusunda görüş ve teoriler geliştirileceğine inandığını söyledi.

Panelin ilk konuşmacısı MÜSİAD Tarım ve Gıda Sektörü Başkanı İsa Albayrak, 1990’lı yıllarda Türkiye’nin değerine inanmış sanayici ve işadamlarının oluşturduğu MÜSİAD’ın Anadolu kaynaklarını ve sermayesini kullanarak küresel sermaye dediğimiz unsurların önünü açtığını kaydetti.

Albayrak, Yozgat’ın Kadışehri ilçesi’nde uygulanan proje ve yapılan yatırımla Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Tarımı Bölümü’nde eğitim gören 11 öğrenciye burs verdiklerini hatırlatarak, “Öğrencilerimiz bizim tesislerimizde yerinde uygulamalı olarak eğitim görerek, alanında uzman olarak mezun olacaklar” dedi.

MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı ve Baynak Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Baykara ise, ulaştırma ve lojistik sektörünün nemi ve Geleceği konusunda bilgi verdi. Baykara, yaklaşık 4 trilyon dolar değerindeki Küresel Lojistik Sektörü’ nün gelecek 3 yılda her yıl yüzde 15 büyüyeceğini belirterek, Türkiye’nin lojistik yatırımlarda ilk 5 içinde olduğunu söyledi.

Optimal Proje Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD İnşaat Sektörü Kurul Başkanı Burhan Özdemir de, inşaat sektörünün pazardaki payı BAYKAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kan ise çocukluk ve gençlik yıllarından başlayan girişimcilik ruhu ve azmi ile oluşan başarılarını anlattığı konuşmasında gençlere altın öğütler verdi.

Panel sonrası Rektör Uçar, panelistlere üzerinde Bozok Üniversitesi'nin logosu bulunan çini tabak hediye etti.
Kaynak: İHA