Jcı, “genç Liderler Yetişiyor” Çalıştayını Başlatıyor

Kısa adı JCI olan Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Elazığ Şubesi tarafından Fırat Kalkınma Ajansı 2013 yılı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan ve geçtiğimiz ay içerisinde onaylanan Genç Liderler Yetişiyor isimli proje yapılacak olan eğitim çalışmalarıyla başlayacak.

İnönü Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Tikici tarafından verilecek olan eğitim programlarında gençlere yönelik olarak 4 önemli başlıkta eğitimler sunulacak. Eğitim programı içerisinde sunulacak olan eğitim programları; Yönetim Sanatı, Toplantı Yönetimi, Zaman Yönetimi ve Kriz Yönetimi şeklinde olacak. Düzenlenecek olan programa isteyen tüm gençlerin ve yetişkinlerin katılım sağlayabilecek olduğunu belirten JCI Elazığ Genel Sekreteri Ufuk Çetinkaya; “Bu eğitim programımıza tüm istekliler katılım sağlayabilir. Eğitim programımız hakkında detaylı bilgi almak ve katılım sağlamak için www.jcielazig.org isimli web sitemizden program detaylarına ulaşabilinmektedir” dedi.

Proje hakkında bilgiler veren JCI Elazığ Başkanı Gökhan Topal, “JCI Elazığ olarak geçen yıl yaptığımız 12 Ay 12 Eğitim Projemizle farklı metotların kullanıldığı outdoor ve workshop diye tabir ettiğimiz eğitim programlarını gerçekleştirdik. Bu yıl içerisinde de yine JCI Weekend temasıyla Pertek’te bir eğitim programı düzenleyerek öncelikli olarak üyelerimizin bireysel gelişimlerinin sağlanmasını amaçladık. Genç Liderler Yetişiyor isimli projemizle bu süreci devam ettirmeyi hedeflemekte olup günümüzde önemli gördüğümüz konu başlıklarını gündemimize almaya devam ediyoruz. Bu proje içerisinde sadece eğitim çalışmaları yer almayıp birebir uygulama faaliyetleri de yapmayı hedefliyoruz. Örnek verecek olursak; Toplantı Yönetimi konusunda bir eğitim programı yaptıktan hemen sonra bir konu başlığı belirleyip bu konuda bir toplantı yapmayı, şehrimizdeki ilgili ve yetkili kişilerle bu konuyu istişare etmeyi alınan eğitimi birebir uygulamaya almayı hedefliyoruz. Bir başka eğitim konumuz ise Zaman Yönetimi olacak. Bu süreçte te yine bir proje çalışmasını yaparken etkin ve verimli zamanı kullanabilme ve zamanı yönetebilmeyi amaçlayacağız. Özet olarak bu bir eğitim programından daha fazlasını içeren bir projedir. İnanıyoruz ki bu ve benzeri çalışmalarımızla ilimize ve genç arkadaşlarımıza katkı sağlamış olmaya devam edeceğiz. Bu güzel çalışma içerisinde yer almak isteyen tüm hemşehrilerimiz derneğimizin web sitesi üzerinden program detaylarını öğrenerek istedikleri eğitime katılım sağlayabileceklerdir. Bu eğitimlere katılmak için dernek üyesi olma şartı aranmadığı gibi tüm programlara katılım sağlanmasını arzu etmekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA