Dünya Çocukları Çakmaklı’yı Coşturdu

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslar arası Özgür Dünya Çocukları Şenliği kapsamında Aliağa’ya gelen misafir ülke çocukları, Şenliğin provasını Çakmaklı köyünde düzenlenen piknik etkinliğinde yaptı.

Dünya Çocukları Çakmaklı’yı Coşturdu
Aliağa’da Boşnak kökenli vatandaşların yaşadığı Çakmaklı köyünde, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği ve Aliağa Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Piknik büyük bir coşkuyla tamamlandı. Yeşillikler içinde bir ortamda gerçekleşen pikniğe katılan çok sayıda vatandaş, baharın gelişini doyasıya kutladı. Aliağa Belediyesi’nin düzenlediği 4. Aliağa Uluslar arası Özgür Dünya Çocukları şenliği için kentte bulunan 7 misafir ülkenin folklor grupları en güzel gösterilerini yapma fırsatı buldu. Pikniğe katılanlara Boşnak böreği, tavuk, pilav ve ayran ikram edildi. 4 saat süren piknik şenliği, Çakmaklı’yı bayram yerine çevirdi.

Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Piknik Şenliğine; Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Bosna Hersek Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Bosna Hersek Dernekleri Federasyonu'na bağlı çok sayıda derneğin başkan ve yöneticileri, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Aliağa’nın Kardeş kenti olan Bosna Hersek’in Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra ve Beraberindeki 20 kişilik heyet de şenliğin onur konuğuydu.

"BAĞIMSIZLIĞIN NE KADAR ZOR KAZANILDIĞINI BOSNA’DA YAŞADIK"
Pikniğin açış konuşmasını yapan Bosna Hersek Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, 23 Nisan’ın önemine işaret ederek, “Büyük Devlet adamı Atatürk, bağımsızlığın ve egemenliğin simgesi TBMM’yi kurarak bu önemli günü bir bayram olarak çocuklarımıza armağan etti. Bağımsızlığın ve egemenliğin ne kadar zor kazanıldığını Bosna’da yaşadık ve gördük. 90 yıldır bu topraklarda Atatürk ve arkadaşları sayesinde özgür ve bağımsız yaşıyoruz. Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Aliağa ile Bosna Hersek’in Kakanj belediyesi arasında geçen yıl başlayan kardeş kent ilişkilerinin kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekleyen Baysak, “Aliağa Belediye Başkanımızın sevgisi, ilgisi ve desteğiyle bu kardeşlik köprüsü imrenilecek şekilde gelişiyor. Tarihi ve kültürel bağları etle tırnak gibi olan iki toplumu birbirine kavuşturan Aliağa Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE YAŞAYIP DA YÜREĞİ BOSNA İÇİN, BALKANLAR İÇİN ATMAYAN YOKTUR”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da, kardeş kent Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra ve heyetini Aliağa’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye’de yaşayıp da yüreği Bosna için, Balkanlar için atmayan yoktur. Yüzyıllarca aynı kültürü ve tarihi yaşamış insanların yeniden kavuşması kadar güzel bir şey olamaz. Bugün böylesine güzel bir ortamda büyük bir coşku yaşıyoruz. Özgür Dünya Çocukları şenliğimizle bu coşkuyu doruğa çıkaracağız.”

ALİAĞA- KAKANJ BİRBİRİNE ÇOK YAKLAŞTI
Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra ise kardeş kent Aliağa ile ilişkilerin hızla geliştiğini belirterek şunları kaydetti: “Kültürel ve sosyal işbirliğimizi şimdi ekonomi ve ticari alanda da sürdüreceğiz. Kakanj, Türkiye’den yatırımcıları bekliyor. Aliağa ile kardeş kent olmamızla birlikte başlayan dostluğumuz iki kenti birbirine çok yaklaştırdı” Konuşmaların ardından Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak tarafından hazırlanan Plaket, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un eliyle Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra’ya verildi.

Kaynak: İHA