Fazıl Say sorusuna dört kelimelik yanıt!

Başbakan Erdoğan, piyanist Fazıl Say’a verilen 10 ay hapis cezasına ilişkin bir soruya "Onlarla bizi meşgul etmeyin" diye karşılık verdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise kimsenin hakaret ve küfür etme özgürlüğüne sahip olmadığını belirterek “Fazıl Say piyano çaldığı için cezalandırılmadı” dedi.

Fazıl Say sorusuna dört kelimelik yanıt!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından salondan ayrılırken gazetecilerin sorularıyla karşılaştı.

Başbakan Erdoğan, piyanist ve besteci Fazıl Say'ın 10 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili soruyu 'Onlarla bizi meşgul etmeyin ' diye yanıtladı.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da suç işleyen herkesin mahkemeler tarafından cezalandırıldığını ifade etti.

Bozdağ, “Fazıl Say piyano çaldığı için, sanatını icra ettiği için cezaya çarptırılmış değil, söylediği sözlerin toplumun önemli bir kesiminin kabul ettiği değerlere hakaret ve aşağılama olduğu için yapılan cezalandırmadır. Hiç kimsenin insanların inançlarına hakaret etme, küfür etme, onları aşağılama hakkı ve böyle bir özgürlüğü de yoktur. Düşünceyi ifade etmek ayrı bir şey, başkalarının inancına hakaret etmek küfür etmek ayrı bir şey, bunları birbirinden ayırmak lazım ' dedi.

Küfrün sanatçıyla bağdaşmadığını dile getiren Bozdağ, 'Sayın Say iyi bir sanatçı, dünya çapında bir sanat icra ediyor ve kabul görüyor, biz de bundan gurur duyuyoruz. Sanatını icra etmesinden bütün Türk milleti gurur duyuyor, memnun oluyor ama iddianamede bahsedilen konular sanatla ilgili konular değil. Küfür etmek, başkalarının değerlerini aşağılamak, inandığı şeylere hakaret etmek sanatçı ruhu ile bağdaşmayacak ve bir sanatçıya yakışmayacak işlerdir ' diye konuştu.

Fazıl Say sorusuna dört kelimelik yanıt!