Memur-Sen Yönetmelik Değişene Kadar Fiili Serbestliğe Devam Edecek

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için topladıkları imzaların, toplum mutabakatının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Sofuoğlu, kılık kıyafet özgürlüğünün önündeki yönetmelik engeli kaldırılana kadar fiili serbestlik uygulamasına devam edeceklerini kaydetti.

Hükümetten, topladıkları 12 milyon 300 bin imzalı dilekçeyi işleme koymasını beklediklerini vurgulayan Sofuoğlu, “Bilimsellikte özgürlüğe karşı çıkmak yoktur. ‘Yönetmeliği tanımıyoruz’ deyince suç işlediğimizi düşünenler varsa Anayasa’ya aykırı yönetmeliği tanımamak suç değil, erdemdir. Bu bir başkaldırı değildir, baş eğmemek, boyun eğmemektir. Onlarca yıldır erkekler için bir Şapka Kanunu var ama uyan yok. Biz evrensel hukuka, Anayasa’ya ve yasalara uygun bir eylem başlattık.” dedi.

Sahibi oldukları ideolojinin temsilcilerinden korktukları için yasakları savunmak zorunda kalan sendika ve konfederasyonlar olduğunu da söyleyen Memur-Sen İl Temsilcisi Sofuoğlu, “İmzalarımızı teslim ederken 18 Mart'a kadar süre vermiştik. Bu tarihe kadar darbe dönemi yönetmelik kaldırılmadığı için Memur-Sen ve bağlı sendikalarımız olarak, 18 Mart'tan itibaren işyerlerimize serbest kıyafetle gitme kararı aldık. Bu Memur-Sen'in eylemidir ancak gördük ki diğer konfederasyonların üyeleri de kampanyamıza katıldı.

Doğrunun yanında yer alanları tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de sendikacılığın yıllarca kutsal ve derin devletle güce yanaşmalık şeklinde yapıldığını, Memur-Sen'in ise bu anlayışı değiştirdiğini savunan Sofuoğlu, “Özelde kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini, genelde ise haksızlığa uğrayan, mağdur edilen herkesin sözcülüğünü yapmak ve yardımına koşmak için sendikacılık yapıyoruz. Bu bizim değerlerimizin gereğidir. Arakanlı Müslümanlar orada zulüm altında inlerken biz buna kayıtsız kalamayız. İsrail tankları Filistinli çocukları, Amerikalı Rachel Corrie'yi ezerken buna sessiz kalamayız. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin feryadını duymamazlıktan, Somalili kardeşlerimizin susuzluklarını görmemezlikten gelemeyiz. Yangından kaçanların ülkemize sığındığı Suriye'ye duyarsız olamayız.” dedi.