Bosnalı Yetim Öğrencinin 'anne' Şiiri Öğretmenini Ağlattı

Türkçe Olimpiyatları’nın Bosna Hersek ülke finalinde 15 gün önce annesini kaybeden öğrencinin seslendirdiği 'Anne' şiiri öğretmenini göz yaşına boğdu.

Bosnalı Yetim Öğrencinin 'anne' Şiiri Öğretmenini Ağlattı
Bosna Hersek’i, 2013 Türkçe Olimpiyatları’nda temsil edecek öğrenciler, Türkiye ve Bosna Hersek’ten 2 bine yakın davetlinin katıldığı gecede belli oldu. Saraybosna’da Boşnak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, şiir ve şarkı dallarında 6’şar öğrenci mücadele etti. Finale 15 gün önce annesini kaybeden öğrencinin seslendirdiği anne konulu şiir damga vurdu. Yarışmada ikincilik kazanan Tuzla Uluslararası Lisesi’nde 9 sınıfta okuyan Benjamin Avdiç’in (15) seslendirdiği anne konulu Şebnem Kısaparmak’ın 'Bu Bayramda Gelemedim' adlı şiiri öğretmeni Zehra Keskin’i gözyaşına boğdu. 6 yıldır Bosna Hersek’te görev yaptığını belirten Zehra Keskin, Benjamin Avdiç’in kendisinden özellikle 'Anne' konulu şiir istediğini, ülke içinde yarı final sonra Saraybosna’ya dönerken annesini kaybettiğini öğrendiğini ifade etti.

Anne-babası ayrı olan öğrenci Avdiç sahneden indikten sonra öğretmeni ve arkadaşlarına sarıldı. Annesinin ölümünden sonra Bünyamin Avdiç’e Tuzla Uluslararası Lisesi sahip çıktı. Öğrencinin ihtiyaçlarını karşılayan okul eğitimini de üstlendi. HÜRREM SULTAN, SAHNELENDİ'İnsanlık El Ele' parçasıyla başlayan gecede öğrencilerin oynadığı Hürrem Sultan skeci de bol alkış aldı. İki öğrencinin oynadığı skeçte, bir kız öğrenci rüyasında Hürrem Sultan ile sohbet ediyor. Hürrem Sultan kendisinin yaptığı hayır işleri ile anılmasını istiyor ve umarım hakkındaki kanaatler değişir diyor. Şiir yarışmacılarının ardından sahneye gelen şarkı dalında yarışan öğrenciler sahneyi coşturdu. Şarkı birincilerinden Anela Arifi’nin seslendirdiği Günün Birinci şarkısı şiir ile duygusallaşan salonu coşturdu. Final gecesinin sonunda Bosna Hersek’i Türkiye’de gerçekleştirilecek Türkçe Olimpiyatları finalinde temsil edecek öğrenciler belirlendi. Şiir dalında birinciliği 'Denizliden Ayrılık Vakti' şiiriyle Sarajevo Erkek Koleji’nden Malik Spahic, ikinciliği ise Sarajevo Uluslararası Okulu’ndan Lejla Hodziç (Koca Reis), Sarajevo Kız Koleji’nden Semsa Lozo (Millet Ruhu) ve Tuzla Uluslararası Okulu’dan Bemjamin Avdiç (Bu Bayramda Gelemedim) paylaştı. Üçüncülüğü ise Serajevo Erkek Koleji’nden Hamza Okanoviç (Zindandan Mehmet'e Mektup) ile Sarajevo Kız Koleji’nden Dzana Delic (Sen Sen Sen) aldı. Şarkı yarışmasında ise birinciliği iki öğrenci paylaştı. Unasana Koleji’nden Bakır Kudic (Aşikardır Zat-ı Hak) ile Tuzla Uluslararası Okulu’ndan Anela Arifi (Günün Birinde) birincilik ödülünü aldı. Unasana Koleji’den Iman Karajic (Yoruldum), Sarajevo Kız Koleji’nden Dalıla Mujcinovic (Uzun İnce Bir Yoldayım) ikincilik ödüllerini aldı. Zenica Uluslararası Okulu’ndan Amna Spahic (Çıkmaz Sokaklar), Sarajeva Kız Koleji’nden Selma Kasumovic (Unutmadım) üçüncü oldu. Yarışmada birinci olarak Türkiye’ye gitmeye hak kazanan öğrenciler daha çok pratik yaparak Bosna Hersek’e madalya ile dönmek istediklerini söyledi.

Öğrenciler kendileriyle yakından ilgilenen öğretmenlerine teşekkür etti. Türkiye’de 1-14 Haziran tarihlerinde yapılacak Türkçe Olimpiyatı finallerine bu yıl 140 ülkeden 2 bin kişi katılacak .