Genel Kurula Telekonferans Aracılığıyla Katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Konya Şubesi 20. Olağan Genel Kurulu'na telekonferans aracılığıyla katılarak, ''MÜSİAD, şimdi ülke sınırlarını aşarak tüm gönül coğrafyamıza, Balkanlara, Ortadoğu'ya, Orta Asya'ya ve nihayet dünyanın her yerine büyük bir heyecanla gelişim ruhunu yansıtabilmiştir'' dedi.

MÜSİAD Konya Şubesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, gecenin sürpriz konuğu olan ve programı nedeniyle geceye telekonferans aracılığıyla katılabilen Davutoğlu, İstanbul'daki çalışma ofisinden canlı bağlantıyla Konyalı iş adamlarına seslendi.

Davutoğlu, yaptığı konuşmada, kısıtlı imkanlarla da olsa işadamlarıyla bir arada olmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

MÜSİAD'ın iktisat tarihinde devrim mahiyetinde değişikliklere öncülük etmiş bir kuruluş olduğunu belirten Davutoğlu, ''MÜSİAD, medeniyetimizin 21. yüzyılında yükselişindeki öncü kuruluşlarından birisidir. Hem Türkiye'de hem İslam dünyasında hem uluslararası ekonomik politikte yaptığı açılımlarla, ortaya koyduğu girişimlerle yeni ufuklar açan, geçmiş, gelecek tüm üyeleri saygıyla selamlıyorum'' diye konuştu.

Kısa dönemde büyük başarılara imza atan MÜSİAD'a katkı yapan şubelerden birisinin de Konya şubesi olduğunu ifade eden Davutoğlu, ''MÜSİAD, şimdi ülke sınırlarını aşarak tüm gönül coğrafyamıza, Balkanlara, Ortadoğu'ya, Orta Asya'ya ve nihayet dünyanın her yerine büyük bir heyecanla gelişim ruhunu yansıtabilmiştir'' değerlendirmesinde bulundu.

Bağlantının kısa süreli kesilmesinin ardından Davutoğlu'nun, ''Kısa bir irtibat kopukluğu oldu ama gönüllerimizde irtibat kopukluğu olmadı'' sözleri salondan büyük alkış aldı.

Davutoğlu, MÜSİAD'ın iktisadi hayatın yanısıra siyasi hayata da büyük katkı sağladığını dile vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Özellikle son dönemde bölgemizdeki gelişmeler, üzerimizde son derece büyük bir sorumluluk yüklüyor. İş dünyamıza da büyük sorumluluk yüklüyor. Çünkü bütün bu ülkelerde heyecanla Türkiye tecrübesini yaşamak isteyenler var. MÜSİAD bundan sonraki buradaki ekonomik gelişime katkı sağlayacak yeni bir erkin ortaya çıkmasına zemin hazırlayacak şekilde bu toplumlarla iletişime geçmelidir.''

AK Parti MKYK üyesi ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği eski Genel Başkanı Ömer Bolat ise Konya MÜSİAD şubesinin kendileri için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

MÜSİAD nedeniyle bütün Anadolu'yu dolaştığını söyleyen Bolat, şunları kaydetti:

''Eskiden sadece tarım sektörüne bağlı ya da kamu iktisadi teşebbüslerinin bağlı olduğu şehirler, 1985 öncesinin gözde şehirleriydi. Türkiye'de ancak 1985'ten sonra yeni şehirler ön plana çıkmaya başladı.

Bu şehirlerin en önemli özelliği ise müteşebbisliğin güçlü olduğu, birlik beraberliğin güçlü olduğu şehirler. Milletvekilleri, belediye başkanları ile yönetimleri, ticaret odası, sanayi odası, ticaret borsası ve üniversitesiyle kısacası tüm kuruluşlarıyla birlik olan şehirler ön plana çıktı. Konya da bunların başında gelen bir şehrimiz. Kayseri, Gaziantep, Malatya, Bursa, Kahramanmaraş, Denizli yeni Türkiye'nin gözde şehirleri olarak baktığımızda ana unsur olarak özel sektöre bağlı müteşebbisliğin güçlü olduğu, birlik beraberlik ruhunun güçlü olduğu şehirlerdir. Onun için bu özelliğinizi kaybetmeyin.''

Konya'nın tarımı ve tarıma dayalı sanayisiyle, makine imalat sanayisiyle, otomotiv yedek parçasıyla, ayakkabı sanayisiyle hizmet, eğitim sektörleriyle inanç turizmiyle Anadolu'nun gözde şehirlerinin başında geldiğini aktaran Bolat, Konya'nın cazibe merkezi olarak etrafına ışık saçtığını da ifade etti.

Konuşmaların ardından başarılı firma ve kişilere ödülleri verildi.

Genel kurulda eski başkan Aslan Korkmaz'ın yerine Lütfi Şimşek MÜSİAD'ın yeni şube başkanı oldu.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA