Kırıkkale Valisi Kolat'tan Delice İlçesine Ziyaret

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Delice ilçesini ziyaret ederek, yatırımlar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen bağ çubuğu dağıtım törenine katıldı.

Vali Kolat, törende yaptığı konuşmada, bağcılığın geliştirilmesi yönünde güzel projeler yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Birlikte bağcılık ve üzüm yetiştirilmesi konusunda güzel sonuçlar alacağız. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ile birlikte burada projeler yürütülmektedir. İl Özel İdaresi olarak Delice'deki bağcılığı geliştirme projelerine destek vermekteyiz. Delice'nin o güzel, lezzetli üzümünü de unutmayalım. Bu yöremiz bağcılık konusunda inşallah kendisinden söz ettirecektir. Hepinize bol kazançlar diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da Delice ilçesinde bağcılığı geliştirmek amacıyla 2012 yılında 12 bin 160 bağ çubuğunun verildiğini, bugün yapılacak törenle de 11 bin 700 bağ çubuğunun verileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Kolat ve beraberindekiler üreticilere bağ çubuğu dağıttı.

Vali Kolat, çubuk dağıtımının ardından ilçede yapımı devam eden Delice Spor Sahası, Kaymakamlık Lojmanı ile müftülüğe ait Kur'an Kursu inşaatlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.Kaymakamlık, hükümet binası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Özel İdaresi, Kadastro Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüklerini ziyaret etti.
Kolat'a Delice ziyaretinde, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sabri Küyük, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın eşlik etti.

Kaynak: AA