Tika'dan Kızılderililere Ev ve Okul Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından Amerika’nın en batısında yer alan Oregon’da yaşayan Kızılderililer için 700 ev ve 850 kişilik okul inşa edilecek.

Tika'dan Kızılderililere Ev ve Okul Yardımı

Amerika’nın en batısında yer alan Oregon’da yaşayan Kızılderililere Türkiye yardım elini uzattı. Warm Springs bölgesinde yaşayan 5 bin Kızılderili’ye eğitim ve su yardımı götüren TİKA, bölgenin geleceği açısından umut kaynağı oluyor. Projede, dağınık halde bulunan Kızılderilileri bir araya toplayacak olan 700 ev yapılacak. Ayrıca proje kapsamında 850 kişilik bir okul inşa edilecek.

Geçtiğimiz aylarda TİKA, ABD'de yaşayan yerlilere içme suyu sağlanması konusunda yetkililerle anlaşmıştı. İçme suyu projesi kapsamında su tankını hayata geçirecek olan TİKA, Oregon’da yaşayan Kızılderililere 700 hane ve 850 öğrenci kapasiteli okul da yapacak.

Proje müdürü ve aynı zamanda Amerika yerlisi olan Travis Wells, yapılacak olan su tankının hayati önem taşımakta olduğunu belirterek, proje tetkikine gelen TİKA heyetine ve Türkiye’ye teşekkür etti. Projenin hayata geçmesiyle farklı kabilelerden olan ailelerin birlikte yaşayacaklarını belirten Travis, önemli olanın unutulan Kızılderili adetlerini yeni nesillere öğretmek olduğunu söyledi.

Bölgede yaşayan aileler de heyete yemek ikram etti.

Dünyanın farklı ülkelerine Türkiye’nin insani yüzünü tanıtarak toplumsal kalkınmalarına yardımcı olan TİKA, bu projesiyle de binlerce insanın yaşam seviyesine yükselmesini sağlayacak. 12 Kasım 2013 tarihinde TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve tüm Kızılderili şeflerinin katıldığı toplantıda, TİKA’nın projeye desteğini belirten temsili çek verilecek.
Kaynak: İHA