Expo 2020 Süreci

EXPO 2020'ye aday İzmir'de, 7-8 Ekim'de Uluslararası Sergiler Bürosu delegelerinin katılacağı Sağlık Sempozyumu düzenleneceği bildirildi.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, EXPO 2020'ye aday İzmir'in, dünya çapında bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağı ifade edildi.

Bilim, siyaset ve sanat alanında birçok ünlü isim ile BIE delegelerinin katılacağı Sağlık Sempozyumu'nun, 7-8 Ekim'de İzmir'de düzenleneceğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sempozyumun açılış konuşmasını, BIE Koordinatörü Dimitri Kerzentzes yapacak. İzmir Valisi, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak'ın konuşmasından sonra, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuklara Türkiye'nin sağlık alanında kaydettiği gelişmeleri anlatacak.

Ayrıca Tanzanya Sağlık Bakanı Dr. Hussein Ali Mwinyi, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Zsuzsanna Jakab, Prof. Dr. Yaman Tokat, UNICEF iyi niyet elçisi, Afrika Birliği Barış Elçisi, müzisyen Angélique Kidjo, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, DEİK Türk-Sağlık İş Konseyi Başkanı Dr. Ruşen Yıldırım, New York Times yazarı ve Emmy ödüllü belgesel yapımcısı Dan Buettner, Nobel ödülü sahibi, Toronto Üniversitesi Sağlık Çalışmaları Bölümünde akademisyen olan Dr. Kirsty Duncan, Sağlık Sektörü İş Geliştirme Üst Yöneticisi, IBM Orta ve Doğu Avrupa yetkilisi Bart de Witte de konuşmacılar arasında yer alıyor."

Açıklamada, yaklaşık 100 ülkeden gelen 180 konuğun, hazırlanan gezi programıyla, İzmir'in mutfağına, tarihine, kültürüne renklerine de dokunacağı ifade edildi.

Vali Mustafa Toprak, çok önemli, uluslararası çapta bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Diğerlerinde olduğu gibi İzmir, bu organizasyonu da Türkiye'ye yakışır biçimde başarıyla gerçekleştirecektir. Burada asıl önceliğimiz, kentimize gelen delegasyondan EXPO adaylığımıza destek olmalarını sağlamak ve İzmir'in diğer aday kentlerden farkını, önceliklerini, potansiyelini ve değerlerini öne çıkarmaktır."

Kaynak: AA