Ticaret Üniversitesi İle New York İnstıtute Of Fınance Arasında Dev İşbirliği

İstanbul Ticaret Üniversitesi ve New York Institute of Finance(NYIF) ile arasında stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Pearson grubuna ait finans eğitimi alanında en köklü markalarından biri olan New York Institute of Finance(NYIF) ile arasında stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. İmza töreninde İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ve New york Institute of Finance CEO’su Patrick Fitzgerald ile akademisyenler katıldı.

Anlaşmaya göre İstanbul Ticaret Üniversitesi, NYIF’in Türkiye, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri bölgesindeki tek temsilcisi oldu.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, işbirliği için “İnşallah ülkemiz için, Odamız için ve üniversitemiz için güzel projelere imza atarız. Üniversitemiz böylece yurt içinde ve yurt dışında kâr getirecek işlerle de uğraşacak” diye konuştu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren de, “New York Institute of Finance kendi alanında sertifika programları yapan uluslararası itibarı ve kalitesi belgelenmiş bir kuruluş. Türkiye’deki finans sektörünün ihtiyacı olan kısa ve orta vadeli eğitim sürecini birlikte yürüteceğiz. New York Institute of Finance, Ortadoğu, Balkanlar ve Türkiye Cumhuriyetleri’ndeki operasyonu da yürütecek. Bundan sonraki işbirliklerimiz sırasıyla Manchester Bussiness School ve Lion Ticaret Üniversitesi ile olacak” dedi.

New-York Borsası’nın eğitim kurumu olarak kurulan New York Institute of Finance, 1922 yılından bu yana finans sektörünün yanı sıra Fortune 500 şirketleri de dahil olmak üzere birçok ülkenin yasal düzenleyici ve denetleyici kurum ve kuruluşlarına da eğitim veriyor. 66 ülkede faaliyet gösteren NYIF, içersinde Financial Times Grubu, The Economist dergisini de barından Pearson yayın grubunun bir parçası olarak hizmet veriyor. NYIF Ceosu Patrick Fitzgerald, Pearson grubu eğitimleri ve diğer akademik kaynakları dünya çapında her yıl 130 milyondan fazla birey tarafından kullanıldığına dikkat çekerek, ‘’Firma ve bireylerin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan bu eğitimler başlangıç seviyesinden en üst düzeye kadar geniş bir perspektife sahip. Eğitimlerimiz, alanında dünya çapında üne sahip piyasa profesyonellleri ve akademisyenler tarafından veriliyor. Ticaret Üniversitesi le iş birliğimizin büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum’ dedi.

Sütlüce Kampüsü'nde oluşturulan ofisin direktörlüğünü üstlenen Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yasemin Vanlı da, anlaşma ile İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında, gerek bireysel yatırımcıların gerekse finans sektörünün profesyonellerinin eğitimine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA