Kırşehir'de Kurbanlık Satışları

Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, yöredeki yetiştiricilerin elindeki kurbanlıkların büyük bir bölümünün satıldığını söyledi.


Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan pazarında bu yıl küçükbaş hayvanların 350 ile 750 lira, büyükbaş hayvanların ise 3 bin ile 10 bin lira arasında satıldığını belirtti.

Hayvan pazarında besicilere her türlü imkanın sağlandığını ifade eden Şahin, Ticaret Borsası tarafından satıcılara para sayma makinesinin de ücretsiz tahsis edildiğini kaydetti.

Kurbanlıklara ilginin fazla olduğunu ve yetiştiricilerin satışlardan memnun kaldığını vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

"Yetiştiricilerin ellerindeki kurbanlıkların büyük bölümü satıldı. Sadece ellerinde 100 civarında koyun ve keçi kaldı. Kırşehir ölçeğinde baktığınızda binlerce hayvan içerisinde bu, küçük bir rakam. Et ve Süt Kurumu Yozgat Et Kombinası Müdürlüğü de kalan küçükbaş hayvanların alımını yapacağını açıkladı.

Yetiştircilerimiz bu yıl kurbanlık satışından memnun kaldı."

Kırşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Kılıç da bu seneki kurbanlık satışlarının geçen yıldan daha iyi olduğunu belirterek, "Geçen yıla göre satışlarımız yüzde 30 civarında arttı. Bunda ithalatın durmasının da etkili olduğu söylenebilir. Kırşehir'de yaklaşık 200 bin damızlık koyun ve keçi varlığı söz konusudur. Bunlar arasından kurbanlık olarak ayrılanların tamamına yakını satılmıştır" dedi.

Kılıç, bu yıl Kırşehir'e başka illerden kurbanlık getirilmediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA