Doğu’da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan’da eksi 13 derece olarak ölçüldü.

Doğu’da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahan'da eksi 13, Kars'ta eksi 11, Ağrı'da eksi 8, Erzurum'da eksi 6, Erzincan'da eksi 1, Iğdır'da 0 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum ve Ağrı'da sıfırın altında 1, Kars'ta sıfırın altında 3, Erzincan'da 3, Iğdır'da 5 ve Ardahan'da 2 derece olması tahmin ediliyor.

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 121, Ağrı'da 31, Kars'ta 24, Iğdır'da 11 ve Ardahan'da 6 olmak üzere toplam 193 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması yapıyor.

Erzurum'da, karla ve tipi nedeniyle yolu kapanan köy ve mezralardan son 24 saat içerisinde 2'si çocuk olmak üzere 5 hasta İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı .
Kaynak: İHA