ADEM, Kadınlara Yönelik Hizmet Ağını Genişletiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen ve Valilikçe hayata geçirilen Bitlis Aile Destek Merkezi , kadınlara yönelik hizmet ağını genişletiyor.

Bitlis ADEM Müdür Yardımcısı Songül Kinç, yaptığı yazılı açıklamada, merkezde kadınların el becerilerini geliştirmek için, uzman öğreticiler tarafında dikiş, nakış ve takı tasarım kursu verildiğini belirtti.

Kinç, şunları kaydetti:

''Ayrıca merkezde aşçılık, kuaförlük, ahşap boyama, ebru, çini, kurdele nakşı, tel kırma, iğne oyası, yağlı boyama, deri çanta, örgü, seramik, mum, keçe, dantel, gümüş hasır örme, ev tekstili, okuma yazma, kitre bebek, satranç kursları da veriliyor. Yine her gün 15 dakika kitap okuma saati yapılıyor. Okuma yazma bilmeyen kadınlara okuma yazma dersi veriliyor. Merkezde kadınlarımızın ve aile fertlerinin de istifadesine sunulmak üzere 2 bin kitap kapasiteli bir kütüphane mevcut. Ayrıca merkezdeki kursiyer kadınların çocuklarına ana sınıfında bakılıyor.''

Kurs malzemelerinin Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca karşılandığını kaydeden Kinç, ayrıca Valilik ve belediyesi arasında imzalanan protokol gereği, kursiyerlerin yol masraflarının da temin edildiğini ifade etti.

Kinç, ''Sonuçta oluşacak öz güvenle emek ve bilgisini birleştirmektir. Bu kazanımlara ulaşıldığında her kadının sosyalleşeceğine, girişimci ruh kazanıp iş hayatına atılacağına ve en önemlisi hayata olan bakış açısının olumlu yönde değişeceğine inanıyoruz. Ayrıca tarihi ve turistik değer taşıyan Papşen Hanı'nın restore edilerek, kadınların hizmetine sunulması bir ayrıcalıktır. Bu hizmetin gerçekleşmesine vesile olan Valimiz Veysel Yurdakul'a teşekkür ediyoruz'' dedi.

Kinç, kadınlara her hafta nitelikli ve kaliteli bir hayat için, pazartesi Bahar Akbal'ın sosyal konularda, çarşamba günü Bitlis Eren Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Feyza Nazik ve Yrd. Doç. Dr. Mehtap Sönmez'in eğitim ve sağlık, cuma günü de İnci Hanımlar Derneği'nden Betül Canlı'nın, kardeşlik, dostluk ve dayanışma konularında seminer verdiğini kaydetti.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA