Diyarbakır, Şırnak, Bingöl ve Siirt'te Kardan Dolayı 148 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle Diyarbakır, Şırnak, Bingöl ve Siirt'e bağlı 148 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde kar nedeniyle yolları kapalı bulunan 6 köy yolunun açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Siirt İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, kar yağışı nedeniyle Eruh, Baykan, Şirvan ve Pervari ilçelerinde yolları kapanan 41 köy yolunda kar temizleme ve yol açma çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Çalışma yaptıkları bazı yerlerde kar kalınlığının 3 metreyi aştığını belirten Kurtuluş, ''Çalışmalarımızı 7 ekiple sürdürüyoruz. Özellikle Şirvan ilçesi Cevizlik köyü civarı ile Pervari ilçesine bağlı Geçittepe ve Doğan köyleri civarında yoğun kar yağışı var. Buralarda kar kalınlığı 3 metreyi aşmış durumda. Bu da çalışmalarımızı ağırlaştırıyor'' dedi.

Ayrıca Şırnak ve ilçelerinde 28, Bingöl ve ilçelerinde de kapalı olan 73 köy yolu bulunduğu ve ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Genç caddesindeki binaların çatılarından sarkan ve tehlike arz eden buz sarkıtları ile kar kütlelerini itfaiye aracı yardımı ile temizledi.

Muhabir: Nail Kadırhan-Cafer Balık-Abdullah Çelik-Ayhan Mergen

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA