Kuşadası-efes Kongre Merkezi İnşaatı Devam Ediyor

Avrupa’nın en büyüğü olma iddiasıyla çalışmaları devam eden Kuşadası-Efes Kongre Merkezi’nin, 27 Kasım 2012'de hizmete açılacağı belirtildi.

Kuşadası-efes Kongre Merkezi İnşaatı Devam Ediyor
İnşaatta inceleme yapan Aydın Valisi Kerem Al, ilk bölümün tamamlanmasıyla ilgili hazırlıkların sürdüğünü, açılış kurdelesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kesileceğini söyledi.

Vali Al, projenin sadece Kuşadası, İzmir ve Aydın’ı değil, bütün Ege Bölgesi'ni olumlu etkileyecek nitelikte olduğunu ifade etti.

Çeşitli açılış ve törenlere katılmak üzere geldiği ilçede kongre merkezi inşaatını da inceleyen Vali Al’a Aydın milletvekilleri Semiha Oyüş ve Gültekin Kılınç, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı M.Esat Altungün, İl Milli Eğitim Müdürü Percin Töre, belediye ve il genel meclisleri üyeleri eşlik etti. Merkezi gezen ve işleten KOMER şirketinin Genel Müdürü Cemil Baykal’dan ayrıntılı bilgi alan Kerem Al, çevre düzeni ve montaj çalışmalarının kasım ayı içinde tamamlanacağını öğrendiğinde duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Altungün ise, “Belediye olarak ortak olduğumuz kongre merkezinin ilk bölümünün 27 Kasım’da tamamlanması planlanıyor. Açılışı için çevre düzenleme çalışmalarını karşılıksız olarak yerine getireceğiz.“ dedi.

Genel Müdür Baykal da montaj çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “Açılış kurdelesini Başbakanımız Sayın Erdoğan kesecek. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor.“ şeklinde konuştu.

Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi bölümlerin yer alacağı Kongre Vadisi projesinin ilk bölümünü oluşturan merkezin birinci kısmı, 35 milyon liraya mal olacak. Kuşadası turizmini canlandırması ve büyük bir ekonomik potansiyel oluşturması hedeflenen merkezin ikinci bölümünde sosyal tesisler, yemek üniteleri, anfiteatrlar ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde ise safari park yer alıyor. Toplam maliyeti 250 milyon lirayı aşan projenin ortakları ise Kuşadası Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği Şirketi (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Peninsula Turizm sahibi Tevfik Bağcı ve bazı turistik tesislerin ortak olduğu Kuşadası Kongre Vadisi şirketi KOMER .