Stk’lardan Pkk'ya Çağrı: Sivillerin Hayatını Pazarlık Konusu Yapmak Doğru Değil

Diyarbakır’da 3 sivil toplum kuruluşu (STK), terör örgütü PKK’ya, kaçırdıkları asker, polis ve sivilleri serbest bırakması için çağrıda bulundu.

STK temsilcileri, sivillerin hayatının pazarlık konusu yapılmasının doğru olmadığını vurguladı.Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar, İHD Şube Başkanı Raci Bilici ve Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, düzenledikleri basın açıklamasında, terör örgütüne bir kez daha çağrıda bulundu. Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Ay, insan hakları kurumları olarak tekrar bir alıkonulma hadisesine çağrıda bulunmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, “İnsani ve vicdani sorumluluğumuz gereği her alıkonulma hadisesinde tepkimizi ortaya koyuyor ve sorumlulara sorumluluklarının gereğini yerine getirmesi için çağrıda bulunuyoruz. AK Parti Sur eski İlçe Başkanı Hamit Çelikkanat alıkonulmuş durumda. Bundan önce de Bingöl’de Ramazan Başaran, Hadi Gizli ve Reşat Çeçan adlı askerler alıkonulmuştu. Bunların aileleri defalarca bize başvurularda bulundular. Biz de dönem dönem serbest bırakılmaları yönünde örgüte gerekli çağrıları yaptık. Ancak çağrılarımızın henüz bir karşılık bulmaması nedeniyle tekrar buradan çağrıda bulunuyoruz. İnsan yaşamı ve sivil insanlar üzerinden bir pazarlığa girmek, bizce doğru değildir.” dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ise “Bir kez daha çağrı yapıyoruz. Başta Hamit Çelikkanat olmak üzere alıkonulan tüm asker, sivil ve polis olmak üzere tümünün salıverilmelerini istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen bir sorumluluk varsa, daha önce yerine getirdik. Bu sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.

İHD Şube Başkanı Raci Bilici de alıkonulanların sayısının giderek arttığını vurgulayarak, “Bir yıldır PKK’nın elinde polis memuru, askerler ve bir kaymakam adayı bulunuyor. Hiç kimsenin düşüncesinden, siyasi duruşundan dolayı alıkonulmaması gerekir. PKK’nın da bu noktada hassasiyet, özgürlüklere saygı göstermesi gerekir. Biran önce alıkonulanların özgürlüklerine kavuşmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı .