Sokak Çocukları İçin Kaymakamı Ziyaret Etti

AK Parti 22. dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık’ı makamında ziyaret etti.

Sokak Çocukları İçin Kaymakamı Ziyaret Etti
Yöneticisi olduğu Güneydoğum Derneği adına Bölgede sosyal çalışmalarda bulunan AK Parti 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık’ı makamında ziyaret ederek, yürüttükleri çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Eski Milletvekili Nihat Eri, Gazeteci Kadir Üründü’nün Kızıltepe’deki madde bağımlısı gençlerle ilgili yazdığı yazılarından yola çıkarak, Kızıltepe’de Madde Bağımlıları için yaptırılan binanın amacına uygun şekilde hizmete girmesi için gerekli çalışmalara destek vermek üzere Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık’ı ziyaret ettiğini belirtti.

Madde bağımlısı gençler ve sokak çocuklarının sayılarının her geçen gün hızla arttığına işaret eden Milletvekili Eri, “Bölgemizde hatırı sayılır oranda bir genç nüfus söz konusudur. Bu nüfusun topluma yararlı birer birey olarak yetişebilmeleri için hepimizin üzerine küçüklü büyüklü görevler düşüyor. Bizler Güneydoğum Derneği olarak Bölgenin farklı yerlerinde farklı başlıklar altında paneller ve sempozyumlar düzenleyerek çeşitli sosyal projelerle sorunlara dikkat çekip, çözüm yollarını irdelemeye çalışıyoruz. Gazeteci Kadir Üründü Beyin yazılarından, Kızıltepe’deki söz konusu tehlikenin gittikçe büyüdüğünü görüyor ve bu konuda devletin yaptırdığı binanın hizmete girmesi için üzerimize düşecek göreve omuz vermeye hazır olduğumuzu belirtmek üzere buradayız” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, “Binayla ilgili olarak yaklaşık bir yıldır ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Kadın ve Aileden sorumlu bakanlığımızın yetkilileri, binanın hedeflenen amaçlar için yeterli olmadığına kanaat getirdiği için söz konusu binayı bir yıllığına yine benzer bir çalışma için başka bir projede kullanmaya karar verdik” diye konuştu .
Kaynak: İHA