Kızıyla Aynı Dersaneye Giderek Üniversiteyi Kazandı

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde kızıyla aynı dersaneye giden Ayşe Bayülgen(34) isimli kadın, üniversiteye yerleşmenin sevincini yaşıyor.

Kızıyla Aynı Dersaneye Giderek Üniversiteyi Kazandı
Üniversiteli annenin kızı da anadolu lisesine kayıt yaptıracak. Kızıyla aynı dersaneye giden Anne Ayşe Bayülgen YGS-LYS’de başarı göstererek Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanırken, 15 yaşındaki kızı Sıdıka Senem Bayülgen ise SBS’de aldığı puan ile Eğirdir Anadolu Lisesi’ne yerleşmeyi başardı. Sınavlara Eğirdir Körfez Dershanesi'nde hazırlanan anne ve kızı iki mutluluğu aynı anda yaşadı.

Amerika’dan Türkiye’ye kendisini ziyarete gelen bir arkadaşının tavsiyesi üzerine üniversite sınavlarına hazırlanmaya karar verdiğini belirten Ayşe Bayülgen, "Dershaneye başladığımız zaman diliminden itibaren ders çalışmak için tüm ortamı uygun hale getirmeye çalıştık. 11. Sınıfta okuyan kızım Müzeyyen ve SBS 8’e hazırlanan kızım Sıdıka senem ile birlikte ailecek zamanımızı ders çaılşmaya ayırdık. Evde televizyon, bilgisayar ve interneti kullanmadık. Sosyal etkinlikleri azalttık. Hatta saçlarımı bile kazıttım."dedi.

Lise öğrenimi sırasında evlendiğini ve eğitiminin yarıda kaldığını belirten Bayülgen, "Okuma isteği içimde kalmıştı. Önce liseyi dışarıdan bitirdim. Daha sonra üniversite okumaya karar verdim. Edebiyat bölümünü çok sevdiğim için ilk tercihime SDÜ Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü yazmıştım ve ilk tercihime yerleştim." şeklinde konuştu.

Dershenede kurslara katılmadan üniversiteyi kazanmanın çok zor olduğunu ifade eden Bayülgen, "İyiki Körfez Dershanesi'ne gelmişim. Bir yıl boyunca çok güzel eğitim aldık. Sonuçta güzel bir üniversiteye yerleştim. Çok mutluyum." dedi.

Yaş ortalaması 19-20 olan kişilerle aynı ortamda eğitim görmenin zorluklarınada değinen Bayülgen, Çalışma azmi ve başarısı ile sınıf arkadaşlarınada örnek olduğuna inandığını söyledi.

Öğrencilerin ve ailelerinin iyi bir gelecek için umutlarını bağladığı üniversite hayallerinin gerçekleştiğini belirten Eğirdir Körfez Dershanesi Müdürü Hamza Şen, "Veli ve öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Bu başarıda katkısı olan başta öğrenci velilerine, okullarına ve dershane öğretmenlerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Dershane Müdürü Şen, "Örnek olarak öğrenci velilerimizden Ayşe Bayülgen dershanemizin hafta içi kurslarına katılarak Süleyman Demirel Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanmıştır. Ayrıca başka bir öğrenci velimizde dershanemizin hafta içi kursuna gelerek Hukuk Fakültesini kazanmıştır. Geçmiş yıllardada bir çok örneği olan bu durum sınava girecek olan öğrencilerimizi motive edecek ve hayallerini gerçeğe dönüştürmelerini sağlayacaktır." dedi .