Rusya Pazarı Değerlendirme Toplantısı

Antalya’da ‘Rusya Pazarı Değerlendirme’ toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Rusya’nın ülke dışında harcadığı para ile dünyada 7’ci sırada olduğunu söyledi.

Antalya’nın Lara bölgesi Barut Otelde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan’ın başkanlığında düzenlenen ‘Rusya pazarı değerlendirme’ toplantısına Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) başkanı Sururi Çorabatır ve Rusya bölgesinde kente turist getiren tur operatör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Özaslan, 10 yıl önce Rusya'dan Türkiye’ye gelen turist sayısının bir milyonun altında olduğunu, buna rağmen 2011 yılında bu sayının 3,5 milyonu aştığını söyledi.

Rusya'nın ülke için iyi bir pazar olduğunu vurgulayan Özaslan, “Pazarı daha iyi kullanabilmek adına zaman zaman sektörle istişare toplantıları yapıyoruz. Rusya ile turizm, sektörel ve resmi ilişki açısından en yoğun ilişkilerini bu yıl yaşadı. Rusya'dan gelen 3,5 milyon ziyaretçi sayısı nedeniyle beklentiler değişiyor. Karşılaşılan aksaklıklar da samimi bir ortamda gideriliyor" dedi.

Rus vatandaşlarının yabancı ülkelerde harcadıkları paranın 32 milyar dolara yaklaştığını belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, “Ülke dışında harcadığı para ile dünyada 7'nci sırada olan Rusya, dikkat edilmesi gereken bir ülkedir. Rusya'nın Türkiye'de bıraktığı para ise 900 milyon dolar civarındadır. Bakanlık ve sektör temsilcileriyle 2012'in bir analizini yapacağız. Rus turist sayısında 2012'in ilk 5 ayında geçen yıla göre bir azalma, 2010 yılına göre ise bir artış yaşandı. 2013 için neler yapılır, onu konuşacağız” diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı gerçekleşti .
Kaynak: İHA