Kaymakam ve Başkan’dan Örnek Girişim…

Aziziye ilçesinin uyum içerisinde çalışan ve başarılarıyla göz dolduran iki yöneticisi Kaymakam Turgay Ünsal ile Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yine çok anlamlı bir girişimde bulundular ve kavgalı üç aileyi barıştırdılar.

Kaymakam Ünsal ve Başkan Cengiz ile İlçe Emniyet Müdürü Kamil Genç, Ilıca’da bir süre önce meydana gelen ve 5 kişinin yaralandığı kavganın taraflarını kaymakamlıkta buluşturdular. Kavganın taraflarından Samet Yavuz ile Ferit Lazoğlu ve Suat Tatar karşılıklı özür dileyerek barışırken, Kaymakam Ünsal ve Başkan Cengiz de mutluluklarını dile getirdiler.

ÜNSAL: İNŞALLAH BU TÜR ÜZÜCÜ OLAYLAR BİR DAHA YAŞANMAZ

Amaçlarının kırgınlıkları ve dargınlıkları ortadan kaldırarak gönül yapmak olduğunu dile getiren Kaymakam Turgay Ünsal, “Hiçbirimizin tasvip etmediği ve hepimizi derinden üzen bu tatsız olayı unutarak bembeyaz bir sayfa açıyoruz. Kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakarak kucaklaşıyor, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu pekiştiriyoruz. İnşallah bu tür üzücü olaylar bir daha yaşanmaz, huzurun ve güvenin adresi olan ilçemiz de bir daha böyle talihsiz olaylarla gündeme gelmez. Bizlerin barışa davetini kırmadığınız için de sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

CENGİZ: HEMŞEHRİLERİMİZİN KIRGINLIKLARINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMAZ

İlçedeki iki dargın aileyi barıştırmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Fatih Cengiz de, “Aynı ilçede, aynı havayı soluyan hemşehrilerimizin birbirine kırgın olmalarına, kavga etmelerine gönlümüz asla razı olmaz. Bir süre önce yaşanan talihsiz olay hepimizi derinden üzmüş, mertlik ve dürüstlük abidesi olan hemşehrilerimizin bu imajına zarar vermiştir. Ama artık bu olayın geride bırakılmış olması ve taraf olan üç ailenin barış için bir araya gelmiş olması bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. İnşallah ilçemizde bu tür olaylar bir daha yaşanmaz ve tüm hemşehrilerimiz birlik, beraberlik içerisinde karşılıklı sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu bir atmosferde yaşamlarını sürdürürler. Bu barış çağrımıza olumlu cevap veren Lazoğlu, Tatar ve Yavuz ailelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaymakam Ünsal’ın makamında düzenlenen barıştırma töreninde, Yavuz, Lazoğlu ve Tatar ailelerinin ileri gelenleri karşılıklı helalleşerek kucaklaştılar .
Kaynak: İHA