Halk Eğitim Merkezi’nden Başkan Cengiz’e Teşekkür

Aziziye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Turanoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret ederek, sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında düzenlenen mesleki eğitim ve hobi kurslarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Eğitimci Zeynep Özaydın ve Gülseren Tağ ile birlikte Başkan Cengiz’i ziyaret eden Turanoğlu, ilçede düzenlenen mesleki eğitim kurslarına belediyenin ciddi katkı sunduğunu ifade ederek, “Belediye hizmet binasında da bu kurslar düzenleniyor. Ev hanımları ve genç kızlar burada çeyizlerini hazırlamanın yanında, aile bütçelerine de katkıda bulunuyorlar. Mesleki eğitim kurslarına verdiği destekten dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

CENGİZ: SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise, sosyal sorumluluk bilinciyle şekillenmiş bir yönetim sergilediklerinin ifade ederek, “Sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında düzenlediğimiz mesleki eğitim kurslarıyla, atıl iş gücü konumundaki bayanları ekonomiye kazandırmanın çabasındayız. Bu bağlamda mesleki eğitim kurslarının yanı sıra gelir getirici projeler de üretiyoruz. Bunun için belediyemizin bir katını tamamen mesleki eğitim ve hobi kurslarına tahsis etmiş durumdayız. Burada bilgisayar, İngilizce, takı tasarım, el sanatları, filografi, mefruşat, dikiş nakış ve giyim gibi kurslar düzenliyoruz. İstihdama katkı sunan, İpek Halı Dokuma kursu, çocuklarımızı ve gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmaya yönelik taekwondo ve futbol okulu gibi sportif faaliyetlerimiz bulunuyor. Elbette ki amacımız bu kursların nitelik ve çeşitliliğini arttırmaktır. Hemşehrilerimizin talebine yönelik yeni kurslar düzenlemeyi planlamaktayız.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Turanoğlu, Başkan Cengiz’e filografi kursunda işlenmiş cami figürlü bir tablo hediye etti .
Kaynak: İHA