Of'ta Gastroskopi ve Kolonoskopi Ünitesi Hizmete Başladı

Trabzon Of Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Gastroskopi ve Kolonoskopi Ünitesi, hizmet vermeye başladı.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, yeni hizmete açılan Gastroskopi ve Kolonoskopi Ünitesi'ni gezerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Sonel, ünitenin hastane bünyesine kazandırılmasındaki gayretlerinden dolayı Başhekim Opr. Dr. İdris Kurtuluş ve Genel Cerrah Opr. Dr. Ekrem Koç’u başarı belgesiyle ödüllendirdi. Her hafta Of Devlet Hastanesi ve Gürpınar beldesindeki diyaliz merkezini ziyaret ederek hasta ve hasta yakınların gönüllerini aldıklarını belirten Sonel, ziyaretlerinin hastalara ve ailelerine moral kaynağı olduğunu söyledi.

Sonel, "Bizim insanımız gerçekten çok vefalı. Onlar için ne yapsak azdır. Ekibimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretler esnasında hastanemizde ki değişikliklere yakından görüyoruz. Başhekimimiz nezdinde güler yüzlerini hasta ve hasta yakınlarımızdan eksik etmeyen tüm hastane çalışanlarımızı buradan kutluyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." dedi.

Kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Of Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İdris Kurtuluş ise mide ülseri, bağırsak hastalıkları, mide ve kalın bağırsak kanamalı olan hastaların tanı ve tedavisinde kullanılacak ünite ile sağlık hizmetini yöre halkının ayağına getirdiklerini belirtti.

Kurtuluş, 200 bin TL'ye mal olan bu ünite ile yılda yaklaşık gastroskopi için bin 200, kolonoskopi için ise bin hastaya hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.

20 yıldır ülseratif kolit hastası olan Hamza Öztürk (53), böyle bir hizmetin ayaklarına gelmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.