Öğrencilerin Objektifinden Sahne ve Sinema Makyaj Teknikleri - Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen Sahne ve Sinema Teknikleri Makyaj Kursu öğrencilerinin yıl sonu fotoğraf sergisi Gençlik Parkı'nda başkentli sanatseverlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilki 2008 yılında açılan Sahne ve Sinema Makyaj Teknikleri kursu, geçen eylül ayında yeniden başladı.

26 kişilik öğrenci kadrosuyla kurs bu yılın ikinci sergisini açtı.

Sahne ve sinema makyaj teknikleri kursiyerlerinin hazırladığı sergide, gerçeğe yakınlıklarıyla dikkati çeken ''kesik parmaklar, yaşlanmış yüzler, tarihi karakterler, yaralı kollar, kurşun yemiş bir alın, Charlie Chaplin gibi ustaların portreleri''nden oluşan makyaj örneklerinin fotoğrafları sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları'nda gönüllü olarak 16 yıldır makyaj tasarımcısı olarak çalışan Erdal Arsoy, kursun amacının opera, bale, tiyatro, sinema ve televizyon makyajı alanında hizmet vermek üzere makyaj uzmanı yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Söz konusu sergi, Gençlik Parkı Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda mayıs sonuna kadar gezilebilecek .
Kaynak: AA