Türkçe İçin 25 Yıldır Çalışıyor

Konak Belediyesi ve Dil Derneği’nin düzenlediği etkinliklerle Türkçenin önemi, Dil Derneği’nin 25’inci kuruluş yıldönümü Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Türkçe İçin 25 Yıldır Çalışıyor
Avni Anıl Sahnesi’nde gün boyu süren etkinliğe birbirinden değerli isimler katıldı.

Açılış konuşmalarını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Dil Derneği Astbaşkanı Prof. Dr. Necdet Adabağ ve Dil Derneği İzmir temsilcisi Bekir Yurdakul gerçekleştirdi. Dil Derneği’nin düzenlediği her türlü çalışmanın yanında olduklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, dilin gelecek kuşaklara en önemli miras olarak aktarılacağını söyledi.

Başkan Tartan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkçeye daha fazla özen gösterilmesi, dilimize sevgi ve ilginin dik tutulması gereken ancak tersinin yapıldığı bir dönem yaşıyoruz. Türkçeyi gizli eleştiriler arkasında kirletilmeye çalışanların karşısında inatla durup, Türkçemizi daha çok sevip daha çok koruyoruz. Diline sahip çıkmak bir aynı zamanda demokrasiye, insan haklarına, barışa, sevgiye ve saygıya sahip çıkmak demek.”dedi.

Özellikle öğrencilerin ilgiyle izlediği ‘Dil Derneği 25 Yaşında’ etkinlikleri farklı bir sergiyle de dikkatleri Türkçeye ve dilin kirlenmesine çekti. Eray Özbek, Halit Şekersi, Murteza Albayrak ve Mustafa Yıldız’ın çizimlerinde oluşan ‘Dil/imler’ Karma Karikatür Sergisi beğeni topladı. Gün boyu süren söyleşilerde Cevat Çapan, Mavisel Yener, Azime Akbaş Yazıcı, Orhan Alkaya, Korkmaz Dinçer, Tuğrul Keskin gibi önemli isimler konuklarla birlikte Türkçeye dair sohbetler gerçekleştirdi. Dil Derneği’nin 25’inci yıl etkinlikleri mini konserlerle renklendi .
Kaynak: İHA