Sinop'ta ''Parlak ve Sağlıklı Gülüşler Projesi'' Faaliyetleri

Sinop'ta ''parlak ve sağlıklı gülüşler projesi'' kapsamında 181 öğrenciye diş fırçası ve macun dağıtıldı.

Türk Kızılayı Sinop Şubesi'nce yürütülen proje kapsamında Dikmen Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okuyan öğrencilere yönelik diş sağlığı eğitimi gerçekleştirildi.

Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hakan Öztopuz tarafından verilen eğitimlerde 181 öğrenci dişlerini nasıl ve neden fırçalaması gerektiğini öğrendi.

Gerçekleştirilen proje ile ilgili konuşan Türk Kızılayı Sinop Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Hakan Şimşek, projenin Kızılay'ın sosyal sorumluluk düşüncesi içinde hazırladığı projelerden biri olduğunu söyledi.

Bu tür kampanya ve projelerin her zaman içinde olmayı hedeflediklerini belirten Şimşek, ''Diş sağlığı konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmeye yönelik olarak geçen seneler içinde de okullarımızda diş macunu ve diş fırçası dağıtımı yapılmıştı. Bu senede ''parlak ve sağlıklı gülüşler'' projesi kapsamında şubemizce diş fırçası ve diş macunu dağıttık. Projeye Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Tabipliğimizce de destek verilmiştir. Ziyaret etiğimiz okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere çeşitli kıyafetlerden oluşan paketlerde dağıtıyoruz'' dedi .