Tarlada 70 Kuruş, Pazarda 3 Lira

Bursalı çiftçiler, tarladan 70 kuruşa alınan kerevizin pazarda 3 liradan başlayan fiyatlarla satılmasına tepki gösterdi.

Bursalı üreticiler, birçok hastalığa şifa kaynağı olarak bilinen kerevizin pazarda yüksek fiyattan satılmasına tepki gösterdi. Merkez Osmangazi ilçesi Yeniceabat Mahallesi'nde üretim yapan Fatih Solak; Mersin, Antalya ve İstanbul gibi illere kereviz gönderdiklerini söyledi.

Kerevizin sıcak havalarda alıcı bulamadığını söyleyen Solak, 'Soğuk havalarda vatandaşlar kerevizi kapış kapış alıyor. Ancak alıcı kerevizin tanesini tarladan 70 kuruşa alıyor. Tarladan bu kadar ucuza alınan kereviz pazarlarda yüksekfiyata satılıyor. Örneğin İstanbul pazarlarında kerevizin tanesini 3 liradan satıyorlar ' dedi.

Masraflarını karşılamakta güçlük çektiklerini söyleyen Solak, bazı yıllarda yüksek verim aldıklarını ve o yıl kar edebildiklerini söyledi.

Bu yıl havaların sert geçmesinin üretimi pek fazla etkilemediğinin altını çizen Soydan, satılması için pazarcıların kerevizi biraz daha uygun fiyata satmaları gerektiğini söyledi.

Kerevizin birçok hastalığa şifa kaynağı olduğunu da ifade eden Solak, 'Kereviz sezonu bitmek üzere. Bunsan sonra yeni mahsuller çıkacak. Vatandaşlarımız yaz aylarında kereviz tüketmeyi pektercih etmez. Günde 30 kasa üretiyoruz. Bu, haldeki alıcıların isteklerine göre artabiliyor. Genellikle İstanbul ve Mersin'e gönderiyoruz kerevizi ' dedi.

Mersin'den kereviz siparişi alan çiftçiler ise siparişleri yetiştirmek için hummalı bir çalışma içerisinde girdi. Traktörlerle bir yere toplanan kereviz, havuzun içersinde temizlendikten sonra kasalara konuldu. Kerevizler, İstanbul ve Mersin'e gönderilecek.
Kaynak: İHA