“Sarrazin'e 'Cesur' Diyen Gauck'un Cumhurbaşkanlığı İçin Oy Vermem”

Almanya Yeşiller Partisi'nin uyum politikaları sözcüsü Memet Kılıç, koalisyon hükümetinin cumhurbaşkanı adayı Joachim Gauck için oy vermeyeceğini söyledi.

Düsseldorf merkezli Rheinische Post gazetesine konuşan Kılıç, göçmenlerin uyum kabiliyeti hakkındaki tezleriyle gündemden düşmeyen Thilo Sarrazin'i “cesur” bulduğunu söyleyen birinin cumhurbaşkanı seçilmesi için oy vermeyeceğini belirtti. “İnsanın zayıfların yanında olmak için cesarete ihtiyacı olur.” diyen Memet Kılıç, Sarrazin'in birçok kez haklının değil güçlünün yanında yer aldığına dikkat çekti.

Gauck'un finans krizini protesto eden küreselleşmeye karşıtı Occupy (İşgal) hareketiyle dalga geçtiğini hatırlatan Kılıç, “Böyle biri benim cumhurbaşkanım olamaz, çünkü cesareti yok.” ifadelerini kullandı.

Gauck bir açıklamasında Occupy hareketini “fena halde aptalca” bulduğunu söylemiş ve ömrünün fazla uzun olmayacağını ileri sürmüştü.

Bu arada Yeşiller Partisi'ne mensup tanınmış bazı milletvekillerinin de Joachim Gauck'un cumhurbaşkanlığı hakkında kuşkuları olduğu öğrenildi. Bunlar arasında Hans-Christian Ströbele, Markus Kurth ve Beate Müller-Gemmeke gibi tanınmış vekillerin yer aldığı belirtildi.