MHP Grup Başkanvekili Vural'ın Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Fransa Anayasa Mahkemesi Konseyi'nin soykırım iddialarını suç sayan yasayı iptaliyle ilgili olarak, "Demek ki hukukun üstünlüğü çok önemlidir.

MHP Grup Başkanvekili Vural'ın Basın Toplantısı
Demek ki çoğunluk iradesinin hukuk tarafından kontrol edilmesi, denetlenmesi bir takım yanlışlardan dönülmesi için son derece önemlidir. Böyle bir hukuk devleti nosyonuna Türkiye'nin ve Türkiye'yi yönetenlerin de sahip olması gerekiyor ' dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Fransa Anayasa Mahkemesi Konseyi'nin soykırım iddialarını reddedenlere ceza verilmesine yönelik Fransa Parlamentosu tarafından kabul edilen yasayı iptal etmesini değerlendirdi. İptal kararının, Fransa'nın kendi doğurduğu yanlışın hukuktan dönmesi olduğunu belirten Vural, ancak Türkiye'nin Fransa'yı yönetenler ve Fransa parlamentosu nezdinde girişimlerini sürdürmeye davam etmesi gerektiğini söyledi.

Vural, iktidar ve muhalefetiyle Fransa'ya karşı ortayakoyulan tepkiler sonucunda, Anayasa Konseyi'nin böyle bir karar almasını olumlu gördüklerini belirterek, şunları kaydetti: 'Ancak böyle bir karar bizi atalete sürüklememelidir. Sarkozy'nin bu eksende, meseleyi siyasi amaçlarla kullanma niyetinin devam ettiğini ve yeni hamleler yapacağı dikkate alındığında, Türkiye'nin soykırım iddiaları ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmesi gerekmektedir. Bu da ortaya koymuştur ki Türkiye Cumhuriyeti devleti çok haklı olduğu bir konuda maalesef Fransa'yı yönetenler nezdinde etkili olamamış; ancak Fransa'nın Anayasa Konseyi kendi iç hukukları çerçevesinde devreye girmiş ve sonuçalınmıştır. Demek ki hukukun üstünlüğü çok önemlidir. Demek ki çoğunluk iradesinin hukuk tarafından kontrol edilmesi, denetlenmesi bir takım yanlışlardan dönülmesi için son derece önemlidir. Böyle bir hukuk devleti nosyonuna Türkiye'nin ve Türkiye'yi yönetenlerin de sahip olması gerekiyor. ' Hukukun siyasallaşmaması ve güçlünün sopası haline dönüşmemesi gerektiğini belirten Vural, bugün Türkiye'yi yönetenlerin de kendilerini anayasa ve hukukun bağladığını, hukuk dışı eşlemlere asla ve asla müsamaha gösterilmemesi gerektiğini de öğrenmiş olması gerektiğini belirtti

DİYARBAKIR'DA BULUNAN KEMİKLER
Ocak ayında Diyarbakır İçkale'de yapılan kazılarda kemiklere rastlandığını hatırlatan Vural, haberin ardından hemen faili meçhullerle ilgili yorumlar yapıldığını anlattı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'konunu bütün boyutlarıyla aydınlatılması' yönünde temkinli açıklamalar yaptığını anlatan Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise, 'MHP Diyarbakır'daki kemiklerden rahatsız' yönünde açıklamalar yaptığını söyledi. Erdoğan'ın faili meçhul cinayetleri MHP'nin savunduğunu iddia edecek kadarkörleştiğini belirten Vural, şimdi ise kemiklerin en az 100 yıllık olduğunun anlaşıldığını söyledi. Vural, 'Mal bulmuş mağribi gibi devleti suçlamak için, terör örgütünün faili meçhul edebiyatına körükle gaz vermek isteyen bir Başbakan, MHP'ye de Diyarbakır'daki kazılardan rahatsız olduğunu söyleyecek. Dinin yarısı insaf ' diye konuştu

Vural, AK Parti'nin kendi faili meçhullerinin üstünü örtmek için MİT yasasını çıkardığını da söyledi.

MERVE KAVAKÇI

Refah Partisi'nden milletvekili seçilen ancak yemin etmeyen Merve Kavakçı'ya iade-i itibar tartışmasının sorulması üzerine ise Vural, 'Merve Kavakçı seçilmişti, ancak yemin edemediği için devamsızlık oldu. Başkanlık Divanı nasıl değerlendirme yapacak bilmiyorum. Ama millet tarafından seçilmişti, maalesef görevini yapamaz bir konuma geldi. Umarım bu konuda bir değerlendirme yapılır. Ama geçmişe yönelik nasıl yapılır, Başkanlık Divanı'nda takip etmem gerekiyor. Milletin oyuyla seçilmiş bir milletvekilininegemenliğini kullanmaması doğru değil. Merve Kavakçı'nın iade-i itibarını yapmak isteyenlerin Engin Alan'ın da milletin sesini ve sözünü parlamentoda kullanması gerektiğini düşünüyorum ' diye konuştu.
Kaynak: İHA