Niyazi Özkök: Vergi Devletin Ana Gelir Kaynağıdır

Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, verginin bir devletin ana gelir kaynağı olduğunu belirterek, “Vergileri iyi topladığımız zaman ülkemizin refah ve kalkınması daha güçlü olacaktır.” dedi.

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, vergi haftası nedeni ile Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak 'ı ziyaret etti. Kendilerini ortakları olarak gördükleri sanayicileri Vergi Haftası münasebeti ile ziyaret ettiklerini belirten Özkök, “Vergi bir devletin ana gelir kaynağıdır. Vergileri iyi topladığımız zaman ülkemizin refah ve kalkınması daha güçlü olacaktır.” dedi. Özkök, Kayseri 'de geçen yıl toplam tahakkuk ve tahsilâtın bir önceki yıla oranla yüzde 24 oranında arttığını ve bunun ülke adına sevindirici bir gelişme olduğunu açıklayarak, tüm sanayicilere teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile Mustafa Boydak, devletlerin bekası için vatanı sevmek gerektiğini, vatanı sevmenin en güzel şeklinin de vergiyi en güzel şekilde ödemek olduğunu söyledi. Ülkelerin ana gelir kaynağının vergiler olduğunu açıklayan Boydak, devletin bu vergiler ile başta eğitim ve sağlık olmak üzere birçok görevi yerine getirdiğini, geleceğe dönük en önemli yatırımların da bu vergiler sayesinde yapıldığını belirtti.

Vergi konusunda son yıllarda ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden Başkan Boydak, “Son 10 yıla baktığımız zaman vergi konusunda devrim niteliğinde çalışmalar yapıldı. Vergi oranları çok makul hale getirildi. Zaten enflasyonun aşağı doğru çekilmesi en önemli vergi indirimi anlamına geliyor. Sanayicilerimizi çok yakından ilgilendiren kurumlar vergisinde de çok ciddi düzenlemeler yapıldı. Tabi ki bunun devamını da arzu etmekteyiz. Yeni bir vergi çalışması olduğunu biliyorum. Yeni çalışmada anlayışın biraz daha değişeceğini, verginin biraz daha tabana yayılır hale geleceğini göreceğiz. OECD ülkelerine baktığımız zaman Türkiye 'deki vergilerin makul olduğunu görüyoruz ama dolaylı vergilerin oranı çok yüksek. Dolaylı vergi oranları ne kadar azalır ise vergi o kadar tabana yayılır. Bu vesile ile arkadaşlarımızın vergi haftasını kutluyor, başarılar diliyorum.” diye konuştu.