Has Parti, Tankların Yürüdüğü Sincan'da 28 Şubat Karşıtı Yürüyüş Düzenledi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, darbelerden kurtulmanın yolunun, darbelerin sonuçlarını ortadan kaldırmaktan geçtiğini söyledi.

Kurtulmuş, “Gelin, 28 Şubat'ın bütün etkilerini birlikte kaldıralım. Parti ayrımı yapmadan, 12 Eylül 'ün kalıntılarını ve 28 Şubat 'ın kalıntılarını ortadan kaldıralım. Bu köhne düzeni hep birlikte düzeltelim, milletin önünü hep birlikte açalım.” dedi.

HAS Parti, 28 Şubat postmodern darbesinin 15. yıl dönümünde, tankların yürütüldüğü Sincan 'da, miting havasında bir protesto gösterisi düzenledi. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş 'un da aralarında bulunduğu parti mensupları ve vatandaşlar, Sincan Atatürk Caddesi 'nden Lale Meydanı 'na kadar yürüdü. Meydanda vatandaşlara seslenen Numan Kurtulmuş, artık darbelerden kurtulmak gerektiğini, kimsenin aklının ucundan andıç hazırlamayı bile geçiremeyeceği bir sisteminin kurulması gerektiğini söyledi.

28 Şubat 'ın çok derin sosyolojik etkileri oyduğunu kaydeden Numan Kurtulmuş, “İnsanların yaşamına etkisi büyük oldu. Bugün buradan millete gözdağı veren tüm partili kardeşlerime seslenmek istiyorum. Gelin, 28 Şubatın bütün etkilerini birlikte kaldıralım. Parti ayrımı yapmadan, 12 Eylül 'ün kalıntılarını ortadan bitirelim. Bu köhne düzeni hep birlikte düzeltelim. Milletin önünü hep birlikte açalım. 28 Şubat'ta etkilenen geniş kitleleri hatırlamak zorundayız. O dönemin mağduru olan rahmetli başbakanımız merhum Necmettin Erbakan 'ı ve 28 Şubat 'a karşı duran ve dönemin hükümetine destek veren Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu 'nu rahmetle anıyoruz. Bu süre içersinde siyasette direnen herkesi sevgi ile anıyoruz. O süre içersinde çok mağdurlar oldu. Dönemin milletvekili Merve Kavakçı mağdur edildi. Haklarının iade edilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

28 Şubat 'ın sadece Türkiye 'de bir kesimi değil, milletin topyekûnunu hedef aldığını kaydeden Başkan Kurtulmuş, “28 Şubat Sadece Refahyol hükümetine değil siyasetin ve siyasi iradenin tamamına yapılan bir darbedir. Darbe milletin çocuklarına hat bilme operasyonudur. 28 Şubat 12 Eylül 'den daha etkili değildir.” dedi.